صفحه اصلی > اخبار و اخبار خارجی : Chainalysis: استفاده از رمزارزها در تامین مالی تروریسم بخش کوچکی از حجم کل معاملات است

Chainalysis: استفاده از رمزارزها در تامین مالی تروریسم بخش کوچکی از حجم کل معاملات است

تروریسم در رمزارزها

در پی حمله نظامی به نوار غزه، اخیرا گزارشی توسط Chainalysis منتشر شده است که در آن به رفع باورهای اشتباه مربوط به نقش ارزهای دیجیتال در تامین مالی تروریسم پرداخته شده است. Chainalysis، به عنوان یک مؤسسه برجسته در تجزیه و تحلیل بلاک‌چین تایید می‌کند که برخی از گروه‌های تروریستی برای جمع‌آوری، نگهداری و انتقال مالی از ارزهای دیجیتال استفاده می‌کنند، اما این فعالیت‌های غیرقانونی تنها بخش کوچکی از حجم کل تراکنش‌های ارزهای دیجیتال را تشکیل می‌دهد.

این گزارش آمار و تجزیه و تحلیل‌های افراطی درباره استفاده از ارزهای دیجیتال توسط گروه‌های دیجیتال رد کرده و تاکید می‌کند که همچنان روش‌های سنتی و ارزهای فیات و نهادهای پنهانی مسیرهای اصلی برای تامین مالی این گروه‌ها هستند.

باورهای اشتباه مربوط به استفاده تروریست‌ها از رمزارزها 

یکی از نکات مهمی که در گزارش بیان شده است، شفافیت تکنولوژی بلاک‌چین است که تراکنش‌های ارزهای دیجیتال را از ابتدا تا انتها قابل پیگیری می‌کند. هرچند استفاده از روش‌های سنتی برای انتقال داریی چالش‌بیشتری دارد اما، شفافیت ذاتی بلاک‌چین به سازمان‌های دولتی و سازمان‌های بخش خصوصی مجهز به ابزارهای تجزیه و تحلیل بلاک چین اجازه می‌دهد تا به طور موثر در شناسایی وقطع جریان مالی همکاری داشته باشند. 

در این گزارش همچنین به نقش ارائه‌دهندگان خدمات مالی مثل پرداخت‌های الکترونیکی، صرافی‌های ارزهای دیجیتال، سیستم‌های پرداخت آنلاین یا شبکه‌های اجتماعی اشاره کرده است که از طریق آن‌ تروریست‌ها می‌توانند اموال را جابه‌جا کنند، تراکنش‌های مالی را پنهان کنند و به طور کلی فرآیند تأمین مالی تروریسم را تسهیل کنند. بر اساس این گزارش، تلاش‌های تحقیقاتی  اغلب باید بر روی ارائه‌دهندگان خدمات مانند کسب‌وکارهای خدمات مالی تمرکز کنند که می‌توانند حجم قابل‌توجهی از دارایی‌ها را پردازش کنند. 

اخبار مرتبط: حمله به اسرائیل بر بازارهای مالی جهانی چه تاثیری دارد؟

طبق گزارش Chainalysis ارائه‌دهندگان این خدمات ممکن است کارگزاران خارج از بورس یا کسب‌وکارهای مالی محلی مانند حواله‌ها باشند. تروریست‌ها از روش‌های پیچیده‌ای برای تأمین مالی فعالیت‌های خود استفاده می‌کنند، که شامل استفاده از ارزهای دیجیتال و کیف پول‌های متعدد است. این امر کار ردیابی و مسدود کردن دارایی‌های تروریستی را دشوار می‌کند.

برای درک پیچیدگی شناسایی آن‌ها به این مثال توجه کنید: یک کیف پول مرتبط با تامین مالی تروریسم شناسایی شد که مشکوک به خدمات‌دهی به ۲۰ مرکز تروریستی بود و هر کدام از این مراکز مبالغ متفاوتی از ۸.۴  میلیون دلار تا ۱.۱ میلیارد دلار را به کیف پول انتقال می‌دادند. با بررسی بیشتر مشخص شد یکی از این مراکزبا بیش از ۱۳۰۰ واریز و ۱۲۰۰ برداشت فعالیت‌های قابل‌توجهی دارد و در مدت ۷/۵ ماه تقریبا ۴۵۰/۰۰۰ دلار دارایی ازطریق این کیف‌پول وابسته به تروریسم جابه‌جا شده است.

این گزارش نشان می‌دهد که احتمالا این کیف‌پول آگاهانه یا غیرآگاهانه در حال کمک به انجام فعالیت‌های مالی تروریسم است. با وجود این گزارش‌ها باید توجه داشت که نباید عجولانه نتیجه‌‎گیری شود چرا که ممکن است تمام این دارایی‌ها با تروریسم ارتباطی نداشته باشند. براساس این گزارش  پیگیری اموال از طریق ارائه‌دهندگان خدمات پیچیدگی‌های خاص خود را دارد چرا که ممکن است رمزارزها با سایر اموال کاربران ترکیب شود و این اتفاق باعث می‌شود که پگیری اموال مشکل شود چرا که ارائه‌دهندگان خدمات مالی فقط به اطلاعات مربوط به تراکنش‌های مشتریان دسترسی دارند.

اخبار مرتبط: بیت‌کوین از کل بازار رمزارزها پیشی گرفت

Chainalysis به چالش‌های موجود در تخمین دقیق مبالغی که مستقیماً به سازمان‌های تروریستی پرداخت می‌شود اشاره کرد، به ویژه زمانی که اطلاعاتی که در دسترس هستند توسط نیروهای امنیتی تایید نشدند. Coinbase نیز بر این باور است که بخش عمده‌ای از تأمین مالی تروریست‌ها هنوز به ارزهای دیجیتال وابسته نیست و بیشتر به پول نقد سنتی متکی است.

این صرافی در پاسخ به نگرانی‌ها مبنی بر استفاده غیرقانونی از رمزارزها به ویژه در پی گزارش‌هایی درباره استفاده از رمزارزها برای تامین مالی، بیانیه‌ای منتشر کرد. Coinbase تاکید کرد که شفافیت فناوری بلاک‌چین، ردیابی تراکنش‌های رمزنگاری را در مقایسه با پرداخت‌های نقدی آسان‌تر می‌کند.

اخبار مرتبط: احرازهویت جدید در Uniswap v4 جنجال‌آفرین شد

این صرافی همچنین برای اطمینان از انطباق صنعت کریپتو در ایالات متحده و سایر حوزه‌های قضایی تحت نظارت خواستار قوانین مشخصی شد و اشاره کرد که گزارش‌های مربوط به تأمین مالی تروریسم از طریق دارایی‌های دیجیتال اغلب شامل نهادهای خارج  از کشور می‌شود که مشمول قوانین ایالات متحده نیستند.

منبع: cryptoslate.com

فهیمه قائمی

مهندسی صنایع خوندم اما عاشق کامیپوترم. از سال ۲۰۲۱ با دنیای رمزارزها آشنا شدم و این آغازی برای سفر هیجان‌انگیز من در این حوزه بود. علاقه من به رمزارزها فقط مربوط به سرمایه‌گذاری نیست و مشتاقم نحوه عملکرد این فناوری‌های نوظهور را درک کنم چرا که معتقدم رمزارزها پتانسیل متحول کردن بسیاری از جنبه‌های زندگی ما را در آینده دارند.
پست های مرتبط

بعد از اتریوم نوبت ETF سولانا است؟

فرانکلین تمپلتون در پی موفقیت ETF اتریوم خود، در نظر دارد ETF…

۴ مرداد ۱۴۰۳

گام بزرگ بیت‌کوین برای تبدیل به پلتفرمی برای اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز

بیت‌کوین او اس (BitcoinOS) موفق شد اولین اثبات دانش صفر (ZK) را…

۴ مرداد ۱۴۰۳

ETFهای اتریوم پس از استقبال اولیه، با خروج سرمایه ۱۳۳ میلیون دلاری مواجه شدند

صندوق قابل معامله در بورس ETFهای اسپات اتریوم در ایالات متحده که…

۴ مرداد ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید