صفحه اصلی > اخبار و اخبار خارجی : شاخص پذیرش جهانی رمزارزها در سال 2023

شاخص پذیرش جهانی رمزارزها در سال 2023

چهارمین نسخه سالانه پذیرش جهانی رمزارزها Chainalysis Crypto منتشر شد و طبق آن مردم آسیای مرکزی و جنوبی در پذیرش کریپتو پیشرو هستند. در این مقاله قرار است جغرافیای ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۳ بررسی شود و طی آن داده‌های آنچین و دادده‌های دنیای واقعی باهم ترکیب شده تا کشورهای پیشتاز در کریپتو شناسایی شوند. البته شرط پیشتازی حجم بالای تراکنش‌های ساده یک کشور نیست که بر اساس آن کشورهای بزرگ و ثروتمند اول شوند، بلکه کشورهایی پیشتاز هستند که مردم عادی و معمولی در آن‌ها از کریپتو استقبال بیشتری داشته باشند.

به همین منظور شاخص پذیرش جهانی رمزارزها طراحی شده است تا کشورهایی که مردم آن، بخش زیادی از ثروت خود را وارد کریپتو کرده‌اند شناسایی شوند. در ادامه این مقاله دیفایر به طور کامل درباره این شاخص توضیح می‌دهد و سپس ۲۰ کشور برتر به علاوه چند نکته کلیدی به آن اضافه می‌شود تا پایان همراه ما باشید.

اصول شاخص پذیرش جهانی رمزارزها چیست؟

شاخص پذیرش جهانی رمزارزها از پنج اصل تشکیل شده که هر یک از این اصول بر اساس استفاده کشورها از انواع مختلف خدمات ارزهای دیجیتال انتخاب شده‌اند. طبق این شاخص ۱۵۴ کشور بر اساس ویژگی‌هایی مانند اندازه جمعیت و قدرت خرید دسته‌بندی می‌شوند، بعد از آن بین ۵ کشور میانگین هندسی محاسبه شده و در نهایت کشورها از ۰ تا ۱ رتبه‌بندی می‌شوند و به هر کدام امتیازی تعلق می‌گیرد که رتبه نهایی آن کشور را تعیین می‌کند. امتیاز نزدیک‌تر به ۱ نشان‌دهنده برترین کشور است.

برای محاسبه اصول شاخص پذیرش جهانی رمزارزها از حجم تراکنش‌های کشورها بر اساس ترافیک وب سایت‌های سرویس‌ها و پروتکل‌های خدمات مختلف رمزارزی استفاده می‌شوند. هرچند این داده‌های ترافیک وب بی‌نقص نیستند و امکان دارد برخی از کاربران از VPN و سایر ابزارهای استفاده کنند که فعالیت آنلاین آن‌ها را مخفی می‌کند، اما با توجه به اینکه شاخص مورد نظر صدها میلیون تراکنش و 13 میلیارد بازدید از وب را تحلیل می‌کند، مطمئنا درصد خطایی که به دلیل استفاده از VPN ها اتفاق می‌افتد در برابر کل داده‌ها بسیارکوچک است و باعث افزایش اعتماد به این روش می‌شود. در ادامه شرح هر یک از اصول، چگونگی محاسبه و دلیل اندازه‌گیری آن برای پذیرش ارزهای دیجیتال ذکر شده است.

  • حجم ثبت شده کل ارزهای دیجیتال در صرافی‌های متمرکز، با توجه به سرانه قدرت خرید

هدف این شاخصه رتبه‌بندی هر کشور بر اساس کل فعالیت‌های دیجیتال است که در صرافی‌های متمرکز انجام شده‌ و بر اساس آن کشورهایی که مردم آن نسبت به درآمد متوسط خود فعالیت بیشتری در فضای رمزارزها داشته باشند در جایگاه بهتری قرار می‌گیرند. این شاخص با تخمین مجموع ارز دیجیتال دریافتی ثبت شده توسط کاربران صرافی‌های متمرکز در هر کشور محاسبه شده و بر اساس سرانه قدرت خرید ارزش‌گذاری می‌شود. سرانه قدرت خرید معیاری از ثروت کشور به ازای هر فرد شناخته می‌شود. هر چه سرانه قدرت خرید ثبت شده بیشترباشد، آن کشور رتبه بالاتری خواهد داشت. به عبارت دیگر، اگر دو کشور درخدمات متمرکز دارای مقادیر مساوی ارز دیجیتال باشند کشوری که سرانه قدرت خرید کمتری دارد در رتبه اول قرار می گیرد.

  • حجم فعالیت کاربران غیرحرفه‌ای ثبت شده در صرافی‌های متمرکز با توجه به سرانه قدرت خرید

هدف از این معیار، اندازه‌گیری فعالیت شخصی کاربران غیرحرفه‌ای در خدمات متمرکز رمزارزها است. این شاخصه بر اساس مقدار رمزارزی که یک شخص با ثروت معمولی معامله می‌کند مشخص می‌شود. مقدار رمزارز دریافت شده در خدمات متمرکز توسط کاربران در هر کشور اندازه‌گیری شده و در آن فقط به مقادیری توجه می‌شود که تراکنش‌های خرده فروشی آن‌ها کمتر از ۱۰/۰۰۰ دلار است سپس هر کشور طبق آن رتبه‌بندی می‌شود‌. در پایان کشورهایی که سرانه قدرت خرید پایین‌تری دارند رتبه بالاتری دریافت می‌کنند.

  • حجم مبادلات همتابه‌همتا(P2P) با توجه به سرانه قدرت خرید و تعداد کاربران اینترنت

حجم تجارت P2P درصد قابل توجهی از کل فعالیت ارزهای دیجیتال را در بازار تشکیل می‌دهد. طبق این معیار کشورها بر اساس حجم تجارت P2P آن‌ها بررسی شده وآن‌هایی که سرانه قدرت خرید و کاربران اینترنتی کمتری دارند رتبه‌بندی می‌شوند، هدف از این معیار مشخص شدن کشورهایی است که مردم سهم بیشتری از دارایی‌های خود را در P2P قرار می‌دهند.

  • حجم کل فعالیت‌های ثبت شده ارزهای دیجیتال در پروتکل‌های DeFi با توجه به سرانه  قدرت خرید

دنیای مالی غیرمتمرکز(DeFi)  لبه فناوری ارز دیجیتال است. با توجه به اهمیت این بخش برای نوآوری در کریپتو، معیار اندازه‌گیری آن دسته از کشورهایی هستند که کاربران بخش زیادی از فعالیت‌های مالی خود را  با استفاده از پروتکل‌های DeFi انجام می‌دهند. طبق این شاخصه، کشورها بر اساس حجم تراکنش‌های DeFi رتبه‌بندی شده و آن‌هایی که سرانه قدرت خرید پایین‌تری دارند مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

  • حجم  فعالیت کاربران غیرحرفه‌ای ثبت شده در پروتکل‌های دیفای با توجه به سرانه قدرت خرید

این شاخصه مشابه چیزی است که برای خدمات متمرکز انجام شد و طبق آن فعالیت DeFi کاربران غیرحرفه‌ای ارزهای دیجیتال بررسی می‌شود. هر کشور بر اساس حجم معاملات DeFi انجام شده در نقل و انتقالات کاربران غیرحرفه‌ای رتبه‌بندی شده و در نهایت کشورهایی برتر هستند که سرانه قدرت خرید کمتری دارنداولین نکته مهم این است شش کشور از ده کشور برتر در منطقه آسیای مرکزی و جنوبی و اقیانوسیه (CSAO) هستند که در بالای این شاخص قرار دارند شرایطی که منجر به پذیرش در هر کشور(CSAO) می‌شود منحصربه‌فرد است و همین موضوع باعث می‌‌شود روندهای مختلف در آن‌ها شکل بگیرد برخی خدمات محبوب‌تر شوند.

20 کشوربرتر پذیرش ارزهای دیجیتال در سال 2023

 

پذیرش جهانی رمزارزها کاهش یافته است اما همچنان به حیات خود ادامه می‌دهد

بررسی شاخص‌ها نشان می‌دهد اکنون بعد از رکود اواخر سال ۲۰۲۲ تقریبا همان زمانی که FTX سقوط کرد پذیرش مردمی به بالاترین حد خود رسیده است، هرچند این موضوع در همه‌ی مناطق یکسان نیست اما برخی کشورها با حداقل درآمد متوسط و سطح ثروت کشور و درآمد ناخالص ملی هستند که به نسبت سایرین استقبال مردم در آن‌ها بسیار بیشتر است.

رشد پذیرش جهانی رمزارزها

یکی از چهارشاخص استفاده بانک جهانی برای طبقه‌بندی کشورها براساس سطح ثروت و درآمد ناخالص ملی (GNI) حداقل درآمد متوسط (LMI) است. این دسته‌بندی‌ها به شرح زیر است:

بسیاری از کشورهای برتر، طبق شاخص پذیرش جهانی رمزارزها در رده حداقل درآمد متوسط قرار دارند ولی ملاحظه می‌کنیم که در مجموع کشورهایی با حداقل درآمد متوسط بیشترین پذیرش کریپتو را داشته‌اند. آن‌ها کشورهایی هستند که پذیرش کل جامعه درست قبل از آخرین موج صعودی یعنی بعد از سه ماهه سوم ۲۰۲۰ اتفاق افتاده است.

درآمد کشورهای جهاناین اتفاق می‌تواند برای چشم‌انداز آینده کریپتو بسیار امیدوارکننده باشد. کشورهایی با حداقل درآمد متوسط اغلب کشورهای در حال توسعه و با صنایع و جمعیت پویا و رو به رشد هستند. بسیاری از آن‌ها در چند دهه اخیر رشد اقتصادی قابل توجهی را تجربه کرده‌اند تا از گروه کم‌درآمدها خارج شوند. شاید مهم‌تر از همه این است که ۴۰٪ جمعیت جهان درکشورهایی با حداقل درآمد متوسط زندگی می‌کنند. اگرکشورهایی با حداقل درآمد متوسط آینده‌دارباشند، پس طبق داده‌های به‌دست آمده رمزارزها بخش بزرگی از این آینده خواهد بود.

اخبار مرتبط: رمزارزهایی که امروز دارای بیشترین رشد در صرافی‌های غیرمتمرکز بودند: BEAR، CAL و MANE

اخبار پذیرش جهانی رمزارزها به‌علاوه‌ی این واقعیت که حتی در طول زمستان کریپتو شاهدیم که پذیرش نهادهای بزرگ همچنان ادامه دارد در صورتی که می‌دانیم این شرکت‌ها توسط سازمان‌های دولتی پردرآمد هدایت می‌شوند. همه این اخبار می‌تواند تصویر امیدوارکننده‌ای از آینده برای ما ترسیم نماید. در صورت تداوم این روندها در آینده نزدیک، شاهد ترکیبی از پذیرش ارزهای دیجیتال بین تمام صنایع خواهیم بود زیرا دارایی‌های دیجیتال نیازهای منحصر به فرد در هر بخشی را برآورده می‌کنند.

منبع : chainalysis.com

فهیمه قائمی

مهندسی صنایع خوندم اما عاشق کامیپوترم. از سال ۲۰۲۱ با دنیای رمزارزها آشنا شدم و این آغازی برای سفر هیجان‌انگیز من در این حوزه بود. علاقه من به رمزارزها فقط مربوط به سرمایه‌گذاری نیست و مشتاقم نحوه عملکرد این فناوری‌های نوظهور را درک کنم چرا که معتقدم رمزارزها پتانسیل متحول کردن بسیاری از جنبه‌های زندگی ما را در آینده دارند.
پست های مرتبط

میم کوین GOAT و ربات هوش مصنوعی

توکن میم GOAT در تاریخ ۱۰ اکتبر بر روی پلتفرم pump.fun در…

۲۳ مهر ۱۴۰۳

آینده اتریوم پس از Merge

ویتالیک بوترین، بنیان‌گذار اتریوم، در تاریخ ۱۴ اکتبر در یک پست وبلاگی…

۲۳ مهر ۱۴۰۳

پیش‌بینی قیمت SHIB چهارهم اکتبر

Shiba Inu (SHIB) در حال افزایش است و امروز بیش از ۲%…

۲۳ مهر ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید