صفحه اصلی > اخبار و اخبار خارجی و رویدادها : در رویداد “AIBC DAY” چه گذشت: هوش مصنوعی و بلاکچین، شکل‌دهنده آینده کسب‌و‌کارها

در رویداد “AIBC DAY” چه گذشت: هوش مصنوعی و بلاکچین، شکل‌دهنده آینده کسب‌و‌کارها

در رویداد "AIBC DAY" چه گذشت

اولین رویداد “روز هوش مصنوعی و بلاکچین” در تاریخ ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ در دانشکده مدیریت صنعتی و فناوری، با همکاری مشترک دانشگاه تهران، اینتک و فیلاگر به دو شکل حضوری و برخط برگزار شد. در این رویداد سخنرانانی از گوگل، متا، دیجیکالا، ایرانسل، شاتل، آپارات، کافه بازار و انتخاب، سرمایکس، مزدکس، انجمن بلاکچین، دانشگاه تهران و … حضور داشتند که در رابطه با “آخرین یافته‌ها و تکنولوژی‌های هوش مصنوعی و بلاکچین” به صحبت نشستند. این رویداد شامل ۶ ارائه و ۳ پنل گفت‌وگو بود؛ در ادامه به بررسی هر یک از ارائه‌ها و پنل‌ها خواهیم پرداخت تا مروری بر این رویداد باشد.

 

سخنرانی افتتاحیه

“دکتر طاهر روشندل”، رئیس دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران اولین میزبان و سخنران این رویداد بود. وی با اشاره به چهار انقلاب صنعتی که تا کنون رخ داده، معتقد بود هوش مصنوعی به همراه بلاکچین، آغازی بر انقلاب صنعتی پنجم خواهد بود و گفت:‌ شاید همین الان هم داخل این انقلاب صنعتی هستیم و در آینده متوجه آن خواهیم شد!

استراتژی و مدل‌های کسب‌وکار آینده مبتنی بر هوش‌ مصنوعی و بلاکچین

“دکتر ایوب محمدیان”، رئیس دانشکده مدیریت صنعتی و فناوری دانشگاه تهران، دومین میزبان و سخنران بود. وی با استناد بر آمار ارائه خود را شروع کرد و گفت: امروزه هوش مصنوعی تاثیر ۱۸٪ درصدی بر روی کسب‌وکارها دارد که انتظار می‌رود این عدد تا پنج سال آینده تا ۶۰٪ نیز برسد. از نظر ایشان بزرگ‌ترین نگرانی دارنده کسب‌وکارهای آینده، وابستگی‌هایی است که به واسطه هوش مصنوعی به وجود خواهد آمد. آقای محمدیان در ادامه به دلایلی پرداخت که باعث شکست پروژه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی می‌شود.

ملاحظات فنی و معماری پیاده‌سازی هوش مصنوعی در صنعت

“دکتر سعید روحانی” عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، به جنبه‌های تخصصی و فنی هوش مصنوعی پرداخت. او هوش مصنوعی را ترکیبی از علم ریاضیات، آمار و احتمالات دانست و گفت همه این‌ها در صنعت نمود پیدا می‌کند. وی در ادامه به توضیح مبانی هوش مصنوعی، شبکه‌های عصبی، چت بات‌ها و معماری هوش مصنوعی پرداخت که بیان آن‌ها در این مجال نمی‌گنجد.

توکن‌سازی از دارایی‌های واقعی

“محمد قاسمی”، مدیرعامل مزدکس، به مبحث جذاب توکن‌سازی از دارایی‌های واقعی پرداخت. وی با توجه به موضوع ارائه خود، توکن‌سازی را این‌گونه تعریف کرد: توکن سازی یعنی داشتن گواهی بر مالکیت یک چیز از دنیای واقعی، که بر بستر بلاکچین ذخیره شده باشد. مدیرعامل مزدکس از توکن‌سازی در بخش املاک و مستغلات گفت و ادامه داد: با توکن سازی در بخش املاک، امکان خرید بخشی از خانه فراهم می‌شود. وی قسمت پایانی ارائه خود را به بیان چالش‌های توکن‌سازی در سال ۲۰۲۴ پرداخت و از روند و نحوه توکن‌سازی دارایی‌های مختلف گفت.

اهمیت بلاکچین در زیرساخت‌های شبکه

“رضا غلامی”، مدیر فروش B2B شاتل، شبکه بلاکچین خصوصی را قهرمان امنیت کسب‌وکارها خواند و به ویژگی‌های آن اشاره کرد. وی معتقد است بلاکچین می‌تواند نقش بسزایی در امنیت سایبری داشته باشد و به اهمیت آن پرداخت. ایشان در ادامه گفت: فقط کسب‌وکارهای بزرگ نیستند که مورد حمله سایبری قرار می‌گیرند، بلکه کسب‌وکارهای کوچک هم تحت شعاع این حملات بودند؛ به‌طوری‌که ۴۳٪ از این حملات به کسب‌وکارهای متوسط و کوچک بوده. و در آخر به مقایسه بلاکچین و دیتا‌بیس‌های سنتی پرداخت و از مزیت‌های منحصربه‌فرد بلاکچین در ذخیره اطلاعات گفت.

توسعه هوش مصنوعی در ایران و الزامات سیاستی آن

“دکتر مهدی محمدی”، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در همان ابتدا به چالش‌های کلیدی حوزه سیاست‌گذاری هوش مصنوعی اشاره کرد و به توضیح دقیق آنها پرداخت و ادامه داد: سیاست‌گذاری برای یک‌تکنولوژی، به رسمیت شناختن آن است.

سیاست‌گذاری پولی در اقتصاد مبتنی بر بلاکچین

“دکتر ولی‌اله فاطمی”، بنیان‌گذار توسن آخرین سخنران قبل از پنل‌ها بود. وی در رابطه با سیاست پولی، صحبت‌های مفصل و دقیقی کرد و ادامه داد: سیاست پولی فرایندی است که مقامات پولی به وسیله آن عرضه پول یک کشور را با اهداف تغییر نرخ بهره، رشد اقتصادی، مهار تورم و… کنترل می‌کنند. دکتر فاطمی تاکید بسیاری داشت که از هوش مصنوعی و بلاکچین در سیاست پولی استفاده شود؛ چرا که معتقد بود می‌تواند چالش‌های آن را حل کند.

پنل اول: نقش و رویکرد تنظیم‌گری هوش مصنوعی و بلاکچین

پس از اتمام ششمین سخنرانی سرانجام اولین پنل رویداد شروع شد. در اولین پنل به بحث‌های رگولاتوری پرداخته شده بود و آقای مهدی محمدی (عضو هیئت علمی دانشگاه تهران) راهبر این پنل گفت‌وگو بود.

“دکتر علی عبدالهی”، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در‌ارتباط با رویکرد تنظیم‌گری گفت: از بزرگ‌ترین چالش‌ها نبود سیاست‌گذاری است. وی در ادامه گفت: ما نمی‌توانیم با پارادایم گذشته، فناوری جدیدی راه انداخت.

 

“عباس آشتیانی”، عضو هیئت‌مدیره انجمن بلاکچین نظر خود را این چنین بیان کرد: وقتی یک سیاست‌گذاری بالادستی درست با توجه وضعیت کشور نداشته باشیم، هر دستگاه‌ِبخشی، دغدغه خود را مطرح می‌کند و گاها پیش ‌می‌آید که در بیان آن دغدغه جای علت و معلول را عوض می‌کند و در نتیجه اغلب مدیران ریسک‌گریز می‌شوند.

“دکتر ولی‌اله فاطمی”، بنیان‌گذار توسن دررابطه با شبکه‌‌های P2P مواردی را بیان کرد و سپس گفت: انتظار ما در حوزه صنعت و فناوری این است که جامعه دانشگاهی عقب ننشیند. وی معتقد است که سندباکس باید وارد فضای دانشگاهی و علمی شود.

پنل دوم: هوش مصنوعی و بلاکچین، شکل‌دهنده آینده ما

در دومین پنل گفت‌وگوی رویداد AIBC DAY، به مباحث فنی و تکنولوژیکی پرداخته شده بود و آقای پوریا حداد (مدیر هوش مصنوعی گروه انتخاب) این پنل را راهبری می‌کرد.

“دکتر الهام فراهانی”، مدرس دانشگاه شریف، مدیر پروژه متابانک در شرکت ملی انفورماتیک از تجربیاتش به عنوان یک مهندس گفت و ادامه داد: ما نمی‌توانیم یک محیط متاورسی را بدون هوش مصنوعی خلق کنیم.

“دکتر رضا نورمحمدی”، محقق پسادکتری دانشگاه UBC نیز با اشاره به تجربیات خود در حوزه هوش مصنوعی و بلاکچین گفت و  ارتباط میان این دو حوزه را بسیار مهم دانست. سپس از فضای آکادمیک تعریف کرد و گفت: فضای آکادمیک خیلی از فضای کسب‌و کار عقب است و این فقط مختص ایران نیست بلکه در همه‌جای دنیا همین است؛ در عمل جایی که پول باشد، رشد هم وجود خواهد داشت. وی در ادامه صحبت‌هایش به داده‌ها پرداخت و از اهمیت آن گفت: داده‌ها در کنار هم به اطلاعات تبدیل می‌شود و اطلاعات نیز در کنار یکدیگر دانش را می‌سازندو نهایتا منجر به تصمیم‌گیری‌ها می‌شود. ایشان در قسمت پایانی صحبت‌هایش داده را نفت جدید خطاب کرد. و در آخر دررابطه با حریم خصوصی داده‌ها گفت: حریم خصوصی یک ویژگی نیست، بلکه یک زیرساخت است.

“مجتبی کمیلی”، محقق هوش مصنوعی فیسبوک از پروژه‌هایش و از اجزای مختلف شرکتش گفت. سپس از لاما و مدل‌های مشابه آن صحبت کرد و گفت: این تکنولوژی چیزی است که من بتوانم به‌ آن تکیه کنم. سپس از تجربیات خود از گوگل گفت: حتی کدهای گوگل هم تمیز نیست و برای ما سرعت مهم‌تر است.

“مسعود کاویانی”، دانشمند ارشد داده در فیلیمو به مشکلاتی که در ایران داریم اشاره کرد و گفت: ما در ایران از همان مدل‌هایی استفاده می‌کنیم که شرکت تسلا استفاده می‌کند؛ اما مسئله اینجاست که GPUهایی که آن‌ها در اختیار دارند را نداریم و دچار کمبود منابع و سخت‌افزارها هستیم و این سرعت ما را کاهش می‌دهد. و دلیل این مشکل چیزی نیست جز کمبود بودجه.

کارآفرینی و مدل‌های کسب‌وکار در عصر هوش مصنوعی و بلاکچین

پنل سوم آخرین قسمت این رویداد بود که از فضای کسب‌وکارها گفته شد. این پنل با راهبری دکتر محمدرضا قدوسی به بهترین شکل ممکن برگزار شد.
“باقر صمدی”، مدیر بخش دیجیتال ایرانسل، از ایرانسلی که همیشه در بحث تحول دیجیتال از پیشگامان است گفت: ما در ایران داده را محور قرار داده‌ایم و در بخش بک‌آفیس، جایی که سازمان کار می‌کند هوش مصنوعی استفاده می‌کنیم و در بخشی که با مشتریان در ارتباط هستیم بیشتر روی تجربه کاربری و فروش و بازاریابی تمرکز کرده‌ایم.

“احسان مطلبی”، مدیرعامل سرمایکس، از کسب‌وکارهایی گفت که از هوش مصنوعی و بلاکچین استفاده می‌کنند ادامه داد: برخی کسب‌وکارها فانتزی این را دارند که صرفا از هوش مصنوعی و بلاکچین استفاده کنند. و در رابطه با سرمایکس گفت: مجموعه ما بستر بلاکچینی دارد و ناچار به بکارگیری از بلاکچین در بخش معاملات و کیف‌پول هستیم؛ هسته اصلی یک صرافی رمزارزی، بلاکچین است.

“محمد خلج”، مدیرعامل اسنپ از بخش‌های اسنپ گفت که درحال بکارگیری از هوش مصنوعی هستند و ادامه داد: ما در اسنپ با هوش مصنوعی به خوبی بازاریابی می‌کنیم و هوش مصنوعی به ما کمک می‌کند که یک سفر عادلانه بین مسافر و راننده انجام شود. وی در ادامه عنوان کرد که از هوش مصنوعی در مسائل امنیتی نیز استفاده می‌کنند. جالب است بدانید که اسنپ برای شناسایی متقلبانی که سفرهای قلابی انجام می‌دهند و.. از هوش مصنوعی استفاده می‌کند.

“دکتر آرشا شرفایی”، مدیرعامل متا گروه صنعتی انتخاب، از تغییر ذهنیت‌شان گفت و ادامه داد: برخلاف کسب‌وکارهایی که ساختارهای دیجیتالی از ابتدا در کسب‌وکار‌هایشان بوده، ما خود این بستر را فراهم کردیم. وی ادامه داد:‌ استفاده از هوش مصنوعی در صنعت بسیار دشوارتر است و این کاری است که ما درحال انجام آن هستیم و در حوزه‌های مختلفی مثل اینترنت اشیا شروع به‌کار کرده‌ایم.

محمدمهدی کشاورز

از اواخر سال ۲۰۱۹ با بازارهای مالی آشنا شدم و خیلی زود متوجه شدم که به دنیای بلاک‌چین علاقه‌مندم. پس‌زمینه تحصیلی و تجربیاتم در حوزه کامپیوتر باعث شد به سمت توسعه قراردادهای هوشمند کشیده شوم. اما در این مسیر، نوشتن درباره این حوزه نیز یکی از علاقه‌های بزرگم شد. حل مسئله، غیرمتمرکزسازی، خلق کردن، برنامه نویسی، نوشتن و قهوه، همه و همه جدانشدنی‌های زندگی‌ام هستند.
پست های مرتبط

آلت کوین‌های برتر برای افزایش قیمت: BNB و OKB در انتظار رشد

بازار رمزارزها به یک دوره سخت رسیده است، اما توکن‌های صرافی متمرکز…

۱۸ مهر ۱۴۰۳

دیوید کگل، مرد ۸۶ ساله، به خاطر کلاهبرداری رمزارزی جریمه شد

دیوید کگل، وکیل ۸۶ ساله ساکن کالیفرنیا، به خاطر کلاهبرداری چند میلیون…

۱۸ مهر ۱۴۰۳

استفاده از استراتژی میانگین‌گیری هزینه‌ای در سرمایه‌گذاری رمزارزها

طبق یک نظرسنجی از صرافی رمزارز Kraken، تقریباً ۶۰ درصد از بیش…

۱۸ مهر ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید