صفحه اصلی > اخبار و اخبار خارجی : سینتیا لومیس(سناتور ایالات متحده): بیت‌کوین ضد CBDC است

سینتیا لومیس(سناتور ایالات متحده): بیت‌کوین ضد CBDC است

تحلیل بیت کوین و cbdcها

در دنیای ارزهای دیجیتال، دو عبارت ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) و بیت‌کوین همیشه مورد بحث بوده‌اند. در سال‌های اخیر هر دو عبارت توجه افراد بسیاری را به خود جلب کرده‌ و هرکدام طرفداران و منتقدان خود را دارند. دیفایر در این مقاله به شرح مصاحبه‌ای با سینتیا لامیس(Cynthia Lummis) پرداخته است. وی یک شخصیت مشهور در حوزه بیت‌کوین و یک سناتور ایالات متحده است، قبل از اینکه به عمق موضوع پرداخته شود ابتدا بهتر است مفهوم CBDCها را درک کنیم.

CBDC چیست؟

CBDCها ارزهای دیجیتالی هستند که توسط بانک‌های مرکزی صادر و تنظیم می‌شوند. CBDCها به عنوان مکمل پول نقد سنتی  طراحی شدند تا بتوانند یک وسیله پرداخت امن و کارآمد را ارائه دهند. در سال‌های اخیر به دلیل دیجیتالی شدن روزافزون اقتصاد جهانی ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) مورد توجه قرار گرفته‌اند. آن‌ها می‌توانند به صورت خرده فروشی برای عموم قابل دسترسی باشند و یا به طور عمده و محدود فقط به مؤسسات مالی ارائه شوند. با پیشرفت فناوری و یکپارچگی جهان، بانک‌های مرکزی در حال بررسی مزایا و چالش‌های بالقوه معرفی ارزهای دیجیتال هستند.

CBDC اساساً یک نمایش دیجیتالی از ارز فیات یک کشور است. هدف آن‌ها تلفيقي از مزيت‌های پول نقد و پول الكترونيكي است و به عنوان یک جایگزین دیجیتالی معرفی شده تا به ثبات مالی و حمایت از مصرف‌کننده کمک کند و استفاده از انواع خدمات مالی را برای کاربران در سطوح مختلف تسهیل نماید. CBDC ها نیاز به پول نقد فیزیکی را از بین برده و افراد و مشاغل می‌توانند به صورت الکترونیکی تراکنش‌ها را انجام دهند. 

سینتیا لومیس(Cynthia Lummis): طرف‌دار بیت‌کوین در مجلس سنا است

اگر بخواهیم سینتیا لومیس(Cynthia Lummis)، سیاستمدار بانفوذ و حامی بیت‌‎کوین را معرفی کنیم باید بگوییم، دیدگاه‌های Lummis در مورد بیت‌کوین و CBDCها بسیار متفاوت است. سینتیا لومیس(Cynthia Lummis) از مدافعان جدی بیت‌کوین است. او به پتانسیل و ارزشمندی بیت‌کوین در آینده اعتقاد دارد و از ماهیت غیرمتمرکز آن استقبال می‌کند. Lummis تاکید می‌کند که به چارچوب‌های نظارتی روشنی در این فضا نیاز است تا در حالی که نوآوری توسعه می‌یابد از سرمایه‌گذاران نیز محافظت شود. لامیس(Lummis) درباره CBDCها، بر اهمیت حفظ حریم شخصی افراد و کنترل دولت تأکید می‌کند.

نقش دولت در مقررات ارزهای دیجیتال

ازآن جایی که دولت‌ها درگیر همه‌گیری بیت‌کوین هستند و پیدا کردن تعادل مناسب بین نظارت و نوآوری بسیار مهم است.  لامیس تاکید می‌کند که سیاست‌گذاران باید پتانسیل این فناوری را درک کرده تا از خفه‌کردن آن جلوگیری شود، او از دولت‌ها می‌خواهد تا ضمن اینکه از حقوق افراد در این فضا محافظت می‌کنند محیطی را ایجاد نمایند که نوآوری مسئولانه را تشویق کند.

مقایسه مزایا و معایب CBDCها و بیت‌کوین: 

مزایای CBDC ها

  •  CBDC ها دسترسی به پرداخت‌های دیجیتال را برای همه فراهم می‌کنند.
  • CBDC ها سرعت و کارایی تراکنش‌ها را  بهبود می‌دهند.
  • با استفاده از CBDC واسطه‌های معاملات کم می‌شوند.
  •   CBDC ها قابلیت ردیابی معامله‌گران را افزایش داده  و فعالیت‌های غیرقانونی مانند پولشویی را کاهش می‌دهند.

معایب CBDC ها

  •      از آن‌جایی که تراکنش‌های CBDC را به راحتی می‌توان کنترل کرد نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی کاهش می‌یابند. 
  • دولت‌ها از تمام فعالیت‌های مالی افراد با خبر هستند و ‌کنترل متمرکزی بر تمام  فعالیت‌های مالی دارند.
  • مهاجرت به یک ارز دیجیتال نیازمند زیرساخت قوی و امنیت سایبری بالایی دارد تا خطرات عملیاتی آن‌ها کم‌تر شوند. 

مزایای بیت‌کوین

  • بیت‌کوین حاکمیت مالی ایجاد می‌‎کند زیرا دارندگان بیت‌کوین بر سرمایه خود کنترل دارند.
  •  تمام افراد جهان به آن دسترسی دارند و امکان انجام معاملات برون مرزی بدون نیاز به واسطه برای همه فراهم می‌شود.
  • بیت‌کوین در برابر تورم مقاوم است زیرا عرضه آن محدود و از پیش تعیین شده است.

خطرات بیت‌کوین

  •    قیمت بیت‌کوین نوسانات زیادی دارد.
  •   قوانین نظارتی خاصی وجود ندارد و دولت‌ها در تلاش هستند تا  چارچوب‌های قانونی روشنی ایجاد کنند.
  • پتانسیل آسیب‌پذیری‌ در کدها وجود دارد که باعث افزایش خطرات امنیتی آن می‌شوند.

پیش‌بینی‌های کارشناسان درباره آینده CBDC ها و بیت‌کوین

تحولات بالقوه در CBDCها

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که CBDCها احتمالاً به توسعه خود ادامه می‌دهند و بانک‌های مرکزی بیشتری اجرای آن‌ها را بررسی می‌کنند. انتظار می‌رود که معرفی CBDCها، چشم‌انداز مالی را متحول کند و روشی را که افراد و کسب‌وکارها انجام می‌دهند تغییر دهد.

چشم انداز بیت کوین در سال‌های آینده

با افزایش پذیرش آن توسط نهادها و جذابیت رو به رشد سرمایه‌گذاران خرد، پیش‌بینی می‌شود بیت‌کوین به یک بازیگر مهم در سیستم مالی جهانی تبدیل شود. با این حال، چالش‌هایی مانند قابلیت مقیاس‌پذیری، شفافیت نظارت و پذیرش عمده، مسیر آینده بیت‌کوین را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به طور خلاصه، بحث در مورد CBDC ها و بیت کوین همچنان ادامه دارد و هر دو طرف دلایل قابل قبول خود را ارائه می‌دهند.

در حالی که CBDCها مزایای بالقوه‌ای را ارائه می‌دهند اما نگرانی‌هایی را در مورد حفظ حریم خصوصی و کنترل دولتی ایجاد می‌کنند. از سوی دیگر، بیت‌کوین سیستم‌های مالی سنتی را به چالش می‌کشد ولی همچنان با مشکلات نظارتی روبرو است.  همانطور که چشم انداز بیت‌کوین نشان می‌دهد  آگاه شدن و آگاه بودن از پتانسیل تاثیرگذاری آن‌ها برای افراد، موسسات و سیاست گذاران بسیار مهم است.

خلاصه اخبار هفتگی هفته (29/9/2023)

جلسه سنای گری گنسلر(Gary Gensler) برگزار شد

در جلسه سنا که ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۳برگزار شد، گری گنسلر(Gary Gensler) رئیس کمیسیون اوراق بهادار و بورس ایالات متحده دربرابر عدم تمایل به تأیید ETF و همچنین رفتارش نسبت به بیت کوین با یک سری سؤالات و انتقادات مواجه شد. گری در این جلسه اظهار داشت که بیت کوین نه سهام است و نه کالا. حزب جمهوری‌خواهان کمیته خدمات مالی نامه‌ای به رئیس کمیسیون اوراق بهادار و بورس آمریکا (SEC) نوشتند و در آن نامه، از این سازمان به خاطر عدم انجام تجزیه و تحلیل اقتصادی دقیق و در نظر گرفتن بازخورد صاحب‌نظران در برنامه‌های تنظیمی انتقاد کردند.

 لازم است دیفایر برای شما خواننده عزیز در این قسمت توضیح دهد که اهمیت تشخیص بیتکوین به عنوان سهام اوراق بهادار یا کالا از این نظر مهم است که میزان نظارت، قوانین و مقرراتی که قرار است بیت‌کوین تحت آن عمل کند، با مشخص شدن نوع کاربری آن به شدت تحت تاثیر قرار می‌گیرد. در صورت تصنیف بیتکوین به عنوان یک اوراق بهادار، SEC و سایر نهادهای نظارتی می‌توانند بیشترین نقش تنظیمی و نظارتی را در معاملات مربوط به بیتکوین داشته باشند. اما اگر به عنوان کالایی شناخته شود،  نهادهای مالی جزئی تحت نظارت قرارمی‌گیرند و اصولاً بازار آزادتر است. 

کمبود بودجه امریکا

بودجه سالانه تنها چهار روز دیگر فرصت دارد تا تأیید شود. در غیر این صورت برای چهارمین بار در این دهه است که بخش‌هایی از دولت آمریکا کار خود را متوقف می‌کنند. جان هاتزوس(Jan Hatzuis)اقتصاددان ارشد گفت احتمال تعطیلی دولت ۹۰٪ است.

 او پیش‌بینی می‌کند که دولت از تاریخ ۱ اکتبر ۲۰۲۳ به مدت ۲-۳ هفته کار خود را متوقف خواهد کرد. درباره تاثیرات تعطیلی امریکا بر بازار کریپتو تعطیلی دولت برای رمزارزها خوب نیست را مطالعه کنید.

جی پی مورگان(JP Morgan) کریپتو را ممنوع کرد

بانک خرده‌فروشی JP Morgan با نام Chase، به دلیل افزایش تقلب و کلاهبرداری، تراکنش‌های رمزارزی را برای مشتریان

 خود از تاریخ ۱۶ اکتبر ممنوع خواهد کرد.

شانگهای بیت کوین را به رسمیت می شناسد

شانگهای به طور رسمی بیت‌کوین را به عنوان نوع خاصی از پول دیجیتال شناخت. و اعلام کرد آن را  که بیت‌کوین نوع خاصی از پول دیجیتال است. دادگاه آن را ارزشمند و و با کیفیت دانست. این اتفاق با وجود ممنوعیت رمز ارزها در چین بسیار ارزشمند است.

MicroStrategy به ذخیره بیت‌کوین ادامه می‌دهد

MicroStrategy بار دیگر  ۵,۴۴۵ بیت‌کوین دیگر را با قیمت متوسط ۲۷,۰۰۰ دلار برای هر بیت‌کوین، خریداری کرده است. MicroStrategy حالا ۱۵۸,۲۴۵ بیت‌کوین  معادل ۴.۲ میلیارد دلار در اختیار دارد. 

منبع: bitcoinmagazine.com

فهیمه قائمی

مهندسی صنایع خوندم اما عاشق کامیپوترم. از سال ۲۰۲۱ با دنیای رمزارزها آشنا شدم و این آغازی برای سفر هیجان‌انگیز من در این حوزه بود. علاقه من به رمزارزها فقط مربوط به سرمایه‌گذاری نیست و مشتاقم نحوه عملکرد این فناوری‌های نوظهور را درک کنم چرا که معتقدم رمزارزها پتانسیل متحول کردن بسیاری از جنبه‌های زندگی ما را در آینده دارند.
پست های مرتبط

بعد از اتریوم نوبت ETF سولانا است؟

فرانکلین تمپلتون در پی موفقیت ETF اتریوم خود، در نظر دارد ETF…

۴ مرداد ۱۴۰۳

گام بزرگ بیت‌کوین برای تبدیل به پلتفرمی برای اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز

بیت‌کوین او اس (BitcoinOS) موفق شد اولین اثبات دانش صفر (ZK) را…

۴ مرداد ۱۴۰۳

ETFهای اتریوم پس از استقبال اولیه، با خروج سرمایه ۱۳۳ میلیون دلاری مواجه شدند

صندوق قابل معامله در بورس ETFهای اسپات اتریوم در ایالات متحده که…

۴ مرداد ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید