صفحه اصلی > اخبار و اخبار داخلی : رئیس کل بانک مرکزی: بازار رمز ارز در چارچوب منافع ملی قاعده‌مند می‌شود

رئیس کل بانک مرکزی: بازار رمز ارز در چارچوب منافع ملی قاعده‌مند می‌شود

محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت به اهمیت تنظیم‌گری و توسعه بازار رمز ارزها و نقش آن در ثبات مالی کشور اشاره کرد:

تراکنش ماهانه رمز ارزها در کشور به ۳۵ همت و ۱۰ میلیون تراکنش می‌رسد، که نشان‌دهنده نقش پررنگ این بازار در اقتصاد است. به گفته فرزین، ورود به این حوزه باید دقیق و همراه با سیاست‌های احتیاطی باشد تا هم از ظرفیت‌های آن استفاده شود و هم ثبات مالی حفظ گردد.

۲۱۸ کارگزار فعال در حوزه رمز ارزها در کشور فعالیت می‌کنند، اما همچنان مقررات منسجمی در این حوزه وجود ندارد. فرزین تاکید کرد که تنظیم‌گری در این بازار به معنای محدودسازی نیست، بلکه هدف، قاعده‌مند کردن آن در چارچوب منافع ملی است.

وی از حذف دلار در تعاملات با روسیه خبر داد و گفت: توافقاتی برای استفاده از ریال و روبل انجام شده و سامانه‌های تسویه بر اساس نرخ ارز توافقی راه‌اندازی شده‌اند. این مدل می‌تواند برای سایر کشورها نیز گسترش یابد.

فرزین به توسعه همکاری‌ها با کشورهای عضو بریکس اشاره کرد و گفت: این همکاری‌ها در چهار محور از جمله تقویت ارزهای محلی و سیستم‌های پرداخت پیش می‌رود. وی تاکید کرد که این تعاملات فرصتی مناسب برای کاهش وابستگی به غرب و توسعه تجارت منطقه‌ای است.

در حوزه فناوری، رئیس کل بانک مرکزی از پیشرفت‌های مرتبط با ریال دیجیتال خبر داد و گفت: این پروژه که در مرحله آزمایشی قرار دارد، می‌تواند کارایی زیرساخت‌های مالی را افزایش دهد. همچنین مرکز هوش مصنوعی در بانک مرکزی برای ارتقای نظارت و امنیت مالی ایجاد شده است.

در حوزه پرداخت بین‌المللی، فرزین از اتصال شبکه‌های پرداخت ایران و روسیه خبر داد. فاز اول این پروژه افتتاح شده و به گردشگران ایرانی و روسی امکان استفاده از کارت‌های بانکی در هر دو کشور را می‌دهد. این مدل در حال گسترش برای سایر کشورها است.

وی همچنین بر اهمیت مقابله با حملات سایبری و توسعه بانکداری باز تاکید کرد و گفت: گواهی امضای الکترونیک مجوزهای لازم را دریافت کرده است که به سمت هوشمندسازی و غیرحضوری کردن خدمات بانکی کمک می‌کند.

فرزین در پایان افزود: با وجود چالش‌های پیش‌رو، اقدامات بانک مرکزی در زمینه تنظیم‌گری، توسعه فناوری و تقویت تعاملات بین‌المللی، نویددهنده آینده‌ای روشن برای اقتصاد دیجیتال کشور است.

محمدمهدی کشاورز

از اواخر سال ۲۰۱۹ با بازارهای مالی آشنا شدم و خیلی زود متوجه شدم که به دنیای بلاک‌چین علاقه‌مندم. پس‌زمینه تحصیلی و تجربیاتم در حوزه کامپیوتر باعث شد به سمت توسعه قراردادهای هوشمند کشیده شوم. اما در این مسیر، نوشتن درباره این حوزه نیز یکی از علاقه‌های بزرگم شد. حل مسئله، غیرمتمرکزسازی، خلق کردن، برنامه نویسی، نوشتن و قهوه، همه و همه جدانشدنی‌های زندگی‌ام هستند.
پست های مرتبط

ریپل در برابر SEC: آیا قیمت XRP به سقف تاریخی جدید خواهد رسید؟

پس از مصاحبه برد گارلینگهاوس در برنامه ۶۰ دقیقه، قیمت XRP در…

۱۰ آذر ۱۴۰۳

پیش‌بینی قیمت کاردانو: آیا ADA می‌تواند به ۱۰ دلار برسد؟

کاردانو (ADA) به‌عنوان پنجمین رمزارز بزرگ لایه ۱، اخیراً رشد خیره‌کننده‌ای را…

۱۰ آذر ۱۴۰۳

رشد سولانا و فصل جدید آلت‌سیزن

بازار رمزارزها این روزها تغییرات زیادی را تجربه می‌کند. قیمت بیت‌کوین کمی…

۱۰ آذر ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید