دومین رویداد دیفایردی با حضور متخصصین حوزه بلاکچین، رمزارز و دیفای به صورت حضوری و آنلاین در ۵ آبان ۱۴۰۲ برگزار شد. در این رویداد موضوعات ماهیت دائو، دیفای در صنعت بیمه، سرنوشت وامدهی غیرمتمرکز در ایران و تئوری بازیها توسط کارشناسان ارائه شد و متخصصین حوزه بلاکچین و رمزارز در یک پنل تخصصی با موضوع دیفای و صنایع به گفتگو پرداختند. همچنین گزارش جامع فضای ارزهای دیجیتال ایران نیز ارائه و منتشر شد.
افزایش تعداد دائو ها در سالهای گذشته
رضا نورمحمدی محقق و پژهشگر حوزه بلاکچین و هوش مصنوعی، ارائه خود را به ماهیت دائو اختصاص داد.
علاقه شبکهها و سازمانهای مختلف برای اداره امور با استفاده از ساختار غیرمتمرکز خودگردان در دنیا افزایش پیدا کرده و نسبت به سالهای گذشته تعداد سازمانهای مبتنی بر دائو بیشتر شده است.
یکی از مشکلات ایجاد تمرکز و تضاد در ساختارهای دائو محور، سپردن حق رأی(Delegation) به دیگران است؛ به این ترتیب تصمیمگیری نهایی توسط افراد کمتری برای یک پروژه اتفاق میافتد.
“در ابتدای سال ۲۰۲۲ تعداد دائو ها ۴٬۲۲۷ سازمان بود و این عدد تا ماه جون ۲۰۲۳ با رشد ۳ برابری به ۱۲٬۷۴۵ عدد رسید.”
نزدیک به ۲۹٪ از مردم ایران تجربه استفاده از ارزهای دیجیتال یا سرمایهگذاری روی این داراییها را دارند
در دیفایردی۲ گزارش جامع فضای ارزهای دیجیتال ایران توسط پایگاه آموزشی ارزدیجیتال منتشر شد.
خانم قربانی عضو تیم ارزدیجیتال، خلاصهای از گزارش جامع فضای ارزهای دیجیتال ایران ارائه داد، این گزارش که با صرف ماهها کار تحقیقاتی تهیه شده است، فراتر از روایتها و داستانها، بر مبنای آمار و ارقام استوار است.
این ارقام میتوانند دستاوردها را روشن کنند، چالشها را برجسته کنند و دیدگاهی منحصربهفرد درباره پویایی روبهرشد فضای ارز دیجیتال ایران ارائه دهند.
عمده اطلاعات، نمودارها، تحلیلها و دادههای موجود در گزارش جامع فضای ارزهای دیجیتال ایران حاصل نظرسنجیها، تحقیقات و فعالیتهای آماری تیم ارزدیجیتال است و در بخشهایی هم مانند شاخصهای بینالمللی، برای کاملتر کردن محتوای گزارش از منابع آماری دستهاول استفاده شده است.
برای دریافت نسخه کامل این گزارش اینجا کلیک کنید.
بیمه یک نیاز روانی است!
صنعت بیمه در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری نیازمند بازبینی و استفاده از فرصتهای مرتبط با تکنولوژی، مخصوصا بلاکچین و دیفای است.
نوید مددی دبیر کارگروه آموزش انجمن بلاکچین ایران، درباره استفاده دیفای در صنعت بیمه گفت:
صنعت بیمه مشکلات فراوانی دارد که میتوان با استفاده از پتانسیلهای تکنولوژی بلاکچین و صنعت دیفای از فرصتهای زیادی بهرهمند شد
ایجاد شفافیت، افزایش سرعت و کارایی، حفظ حریم خصوصی و تبیین شرایط قرارداد بین طرفین، از فواید استفاده از دیفای در صنعت بیمه است و میتوان با استفاده از این تکنولوژی مفهوم بیمه را تغییر داد.
در ایران پروژه واقعی مبتنی بر دیفای وجود ندارد
مدیر عامل ویزا پی از سرنوشت وام دهی غیرمتمرکز در ایران گفت، اینکه چطور میتوانیم از فرصتهای فضای رمزارزها برای وامدهی و وامگیری استفاده کنیم.
مرتضی مؤذنی به ویژگیهای دیفای برای کاربران اشاره کرد، کنترل دارایی در دست کاربر، بازارهای ۲۴/۷، قدرت در دستان شبکه، بستر عدم ایجاد ابر بدهکاران و حفظ حریم خصوصی از ویژگیهاییست که باید یک سیستم مبتنی بر دیفای داشته باشد.
آیا در ایران سیستم مبتنی بر دیفای وجود دارد؟ بی رودروایستی، فعلا خیر
بازی پایانپذیر و بازی بینهایت در تئوری بازیها
در ادامه دیفایردی۲، حسن قلیچخانی مدیر بازاریابی صرافی ارزدیجیتال سرمایکس در ارائهای به موضوع تئوری بازیها و کاربرد آن در زندگی پرداخت.
تئوری بازیها به ما کمک میکند که چطور در شرایط و موقعیتهای پیچیده، بتوانیم تصمیمات درست و حسابشده بگیریم. او معتقد بود که به مسائل و رخدادها میتوان به دو صورت بازی پایانپذیر و بازی بینهایت نگاه کرد؛ وی از ویژگیها و وجه تمایز این دو گفت و اشاره کرد:
تفکر و دیدگاه ما بهعنوان یک بازیکن، میتواند سرنوشتساز و دارای اهمیت باشد.
همچنین حسن قلیچخانی بهعنوان مدیر بازاریابی سرمایکس که یکی از بزرگترین صرافیهای ایرانی است، از راهاندازی بازار معامله حرفهای P2P سرمایکس خبر داد و گفت سرمایکس بهدنبال رفع نیازهای کاربران و ایجاد محصولی است که بهعنوان یک راهحل امن،آسان و نوین برای سرمایهگذاران باشد.
پنل دیفای و صنایع
پنل رویداد دیفایردی۲ با حضور مدیرعامل انجمن بلاکچین ایران، مدیرعامل انجمن بلاکچین خراسان، مدیرعامل صرافی سرمایکس، مدیر ارشد بازاریابی دکتر دکتر و یک تحلیلگر بازارهای مالی برگزار شد.
در این پنل که به هدایت سهیل نیکزاد(مدیرعامل اوپکس) برگزار شد، افراد حاضر در پنل به بررسی ابعاد مختلف استفاده دیفای در صنایع دیگر پرداختند.
عباس آشتیانی(مدیرعامل انجمن بلاکچین ایران) گفت:
انجمن بلاکچین ایران یک تشکل مردم نهاد است و فعالین حوزه بلاکچین، دیفای و رمزارزها میتوانند با عضویت در این انجمن به توسعه کسب و کار خود بپردازند و حتی فرصتی برای ایجاد یک کار گروه برای فعالین حوزه دیفای نیز وجود دارد.
احمد جنتیفرد(مدیرعامل انجمن بلاکچین خراسان) از تجربه خود از رویداد جیتکس در دبی گفت:
در کشورهای دیگر تلاش برای ایجاد انسجام افراد خبره در کسب و کارها امری عادیست، اما در ایران همکاریها پیچیده هستند و عدم شفافیت فرصتهای زیادی را از فعالین این حوزه دفع کرده است.
احسان مطلبی(مدیرعامل صرافی سرمایکس) از بررسی فرصتها برای ورود به دنیای دیفای خبر داد و گفت:
نگاه حاکمیت نسبت به بازار رمزارزها در چند سال اخیر رشد کرده و حالا میتوان با سیاستهای ویژه، درباره توسعه محصولات مبتنی بر دیفای تحقیق کرد و محصولات از این قبیل را توسعه داد.
امیر جباری(مدیر ارشد بازاریابی دکتر دکتر) از دغدغه این کسب و کار بابت پرداختهای بینالمللی صحبت کرد و گفت:
با توجه به نوع کسب و کار دکتر دکتر، نیاز به ایجاد روشی برای پرداخت و دریافت داریم، میخواهیم بدانیم اگر از پتانسلهای فضای رمزارزها استفاده کنیم، ایا در آینده ممکن است برای کسب و کار ما خطراتی داشته باشد؟ ما در صدد این هستیم که یک درگاه پرداخت رمزارز(CPG) برای ارائه خدمات به کاربران پیادهسازی کنیم.
حسین غضنفری(تحلیلگر بازارهای مالی) آینده دنیای رمزارزها را روشن میبیند و اشاره کرد:
یک محصول مبتنی بر دیفای باید علاوه بر سرمایه و جامعه فعال، به توسعه و سوددهی سرمایهگذاران هم فکر کند. زمانی که توسعه یک پروژه بهطور صحیح انجام شود، سرمایهگذاران آن پروژه میتوانند اعتماد بیشتری به فعالین این حوزه داشته باشد.
صرافی سرمایکس، استخر استخراج پارسه و پایگاه آموزشی ارزدیجیتال، حامیان اصلی رویداد دیفایردی۲ بودند.