صفحه اصلی > اخبار و اخبار خارجی : حمله به اسرائیل بر بازارهای مالی جهانی چه تاثیری دارد؟

حمله به اسرائیل بر بازارهای مالی جهانی چه تاثیری دارد؟

جنگ اسرائیل

حمله اسرائیل می‌تواند علاقه به طلا، ارزهای دیجیتال و دارایی‌های امن را افزایش دهد. گروه شبه نظامی حماس که کنترل نوار غزه، یک منطقه فلسطینی ساحلی پرجمعیت را در دست دارد به طور غافل‌گیرانه‌ای روز شنبه به اسرائیل حمله کرد. سرمایه‌گذاران به دلیل خطرات جغرافیایی که ممکن است به دنبال این حمله در بازارهای مالی جهانی به وجود آید، به دقت وضعیت اسرائیل را زیر نظر دارند.

به دلیل اختلافات تاریخی، سرزمینی و جغرافیایی بین اسرائیل و حماس چندین درگیری به‌وجود آمده است که با تلاش‌های میانجی‌گری بین‌المللی آتش‌بس شده است. مناقشه اخیر نیز به همین دلیل ایجاد شده که عمدتاً در نوار غزه متمرکز است. نگرانی‌هایی در میان سرمایه‌گذاران در مورد بی‌ثباتی مداوم در منطقه در حال ظهور است که ممکن است باعث افزایش تقاضا برای دارایی‌های مطمئن‌تر شود.

اخبار مرتبط: بلاک‌چین برای حریم شخصی به خصوص از جانب دولت‌ها، چه ریسک‌هایی دارد؟

رویداد‌های جغرافیایی در خاورمیانه همیشه تأثیر قابل توجه‌ای بر بازارهای مالی داشتە‌اند، آشفتگی اخیر نیز از این قاعده مستثنی نیست. با تشدید تنش‌ها، فعالان بازار به طور فزاینده‌ای محتاط می‌شوند و این احتیاط در رفتارشان منعکس خواهد شد زیرا آن‌ها در این مدت به دارایی‌های امن پناه می‌برند.  حمله حماس به اسرائیل که برای اولین بار اتفاق افتاده، باعث برانگیخته شدن خشم غرب شد و به‌دنبال آن آمریکا رهبری حمایت از اسرائیل را بر عهده گرفت.

جذابیت پناه‌گاه‌های امن مالی با قابلیت نقد شوندگی سریع

بعضی از افراد معتقدند که این حادثه ممکن است نگرانی منطقه‌ای و سرمایه‌گذاری در دارایی‌‎های امن مانند طلا و دلار آمریکا وهمچنین تقاضای اوراق خزانه را افزایش دهد. تحلیل‌گران می‌گویند این اوراق بهادار اخیراً فروخته شده‌اند زیرا سرمایه‌گذاران باوجود عدم ثبات جهانی با انجام سرمایه‌گذاری‌های کم‌ریسک‌تر به دنبال امنیت بیشتر هستند.

معمولاً در زمان بروز بحران‌های جهانی، دلار آمریکا تقویت می‌شود چون در این مواقع باثبات‌تراست و به عنوان یک ارز امن در نظر گرفته می‌شود و اعتماد به اقتصاد و بازارهای مالی ایالات متحده و سیاست‌های پولی فدرال رزرو بیشتر شده و کاهش ارزش سایر ارزها نسبت به دلار را به دنبال دارد. سرمایه‌گذاری در رمزارزها برای آن‌هایی که در زمان بحران جهانی به دنبال امنیت هستند، جذاب‌تر می‌شود.

پیتر کاردیلو(Peter Cardillo)،اقتصاددان ارشد بازار در Spartan Capital Securities گفت:

هر زمان که بحران بین‌المللی وجود دارد، دلار آمریکا قوی‌تر می‌شود.

کاردیلو همچنین خاطرنشان کرد که این نشان‌دهنده اهمیت گنجاندن طلا در سبد سرمایه گذاری است. به گفته این اقتصاددان، طلا به عنوان یک محافظ موثر در برابر بی ثباتی جهانی عمل می‌کند. گمانه‌زنی‌ها مبنی براینکه نرخ بهره آمریکا برای مدت طولانی در سطح بالا باقی خواهد ماند، منجر به تحرکات بازار در هفته های اخیر شده است. از آنجایی که ارز ایالات متحده در یک روند رو به رشد بوده، نرخ اوراق قرضه نیز به شدت افزایش یافته است. 

در مقابل قیمت سهام در سومین سه ماه  سال گذشته به شدت کاهش یافت و توانست در هفته گذشته تعادل خود را پس بگیرد. حمله غافل‌گیرکننده حماس در اسرائیل شوک را به بازارهای جهانی وارد کرد و نیاز فوری به دارایی‌های امن را به‌وجود آورده است. در این میان رمزارز‌ها به عنوان گزینه جذاب، قابل توجه هستند و ممکن است به عنوان یک دارایی جدید ایمن از دارایی‌های سنتی مانند طلا و دلار آمریکا پیشی بگیرد.ارزهای رمزنگاری شده به طور بالقوه در مواجهه با خطرات منطقه‌ای به عنوان دارایی جدیدی در امنیت مالی شناخته می‌شوند. Brian Jacobsen، اقتصاددان ارشد در Annex Wealth Management، دیدگاه خود را در مورد اوضاع در اسرائیل این‌طور بیان می‌کند:

این که آیا این یک اتفاق تاثیرگذار در بازار است یا نه، بستگی دارد جنگ چه مدت طول بکشد و آیا دیگران در این جنگ دخالت می‌کنند یا خیر.

تاثیرتنش‌های خاورمیانه بر رمزارزها چیست؟

تنش‌های سیاسی مستمر در خاورمیانه، به خصوص بین اسرائیل و حماس، به طور ناخواسته چندین تأثیر مثبت بر رمزارزها می‌گذارد. اولین تأثیرتشدید تنش‌های سیاسی می‌تواند به عنوان یک عامل فعال برای افزایش علاقه به سمت دارایی‌های دیجیتال به عنوان سرمایه گذاری مطمئن شود. ارزهای دیجیتال، مانند بیت‌کوین، به دلیل عرضه محدود و غیرمتمرکز بودن،  به طور فزاینده‌ای به عنوان “طلای دیجیتال” شناخته می‌شوند و آن را به گزینه‌ای جذاب برای سرمایه‌گذارانی تبدیل می‌کند که در زمان‌های نامشخص به دنبال سرمایه‎‌گذاری مطمئن هستند.از آنجایی که دارایی‌های امن سنتی مانند طلا و دلار آمریکا با چالش‌هایی مواجه هستند، ارزهای دیجیتال می‌توانند به عنوان یک ذخیره ارزش جایگزین شناخته شوند. 

دومین کاربرد رمزارزها این است که می توانند به افراد در مکان‌های  بحران زده کمک کند تا به سیستم مالی جهانی دسترسی داشته باشند. این امر می‌تواند منجر به افزایش فرصت‌های اقتصادی و بهبود وضعیت زندگی افراد شود. در مناطقی که کنترل سرمایه شدیدی دارند یا سیستم‌های مالی آن‌ها بی‌ثبات است ارزهای دیجیتال می‌توانند ابزاری برای حفظ ثروت و انجام تجارت بین‌المللی خارج از سیستم بانکی سنتی ارائه دهند.

اخبار مرتبط: چرا قانون‌گذاران دبی، خرید و فروش سکه اسلامی(ISLM) را متوقف کردند؟

این تضاد نشان می‌دهد که به ابزارهای مالی بدون مرز و ضد سانسور نیازداریم تا همه بتوانند به خدمات مالی دسترسی داشته باشند و فعالیت‌های اقتصادی در مناطقی که درگیر تنش‌ هستند به راحتی انجام شود. درگیری در خاورميانه نشان می‌دهد كه چگونه رمزارزها مي‌توانند سرمایه گذاری جهانی و توانمندسازی مالی را در مناطق در حال بحران افزايش دهد.

منبع: bitcoinist.com

فهیمه قائمی

مهندسی صنایع خوندم اما عاشق کامیپوترم. از سال ۲۰۲۱ با دنیای رمزارزها آشنا شدم و این آغازی برای سفر هیجان‌انگیز من در این حوزه بود. علاقه من به رمزارزها فقط مربوط به سرمایه‌گذاری نیست و مشتاقم نحوه عملکرد این فناوری‌های نوظهور را درک کنم چرا که معتقدم رمزارزها پتانسیل متحول کردن بسیاری از جنبه‌های زندگی ما را در آینده دارند.
پست های مرتبط

خرید ۵۵,۵۰۰ بیت‌کوین به ارزش ۵.۴ میلیارد دلار توسط MicroStrategy!

شرکت MicroStrategy بار دیگر دارایی بیت‌کوین خود را به شکل قابل توجهی…

۵ آذر ۱۴۰۳

همکاری فیفا و Mythical Games برای ساخت بازی بلاکچینی FIFA Rivals

فدراسیون بین‌المللی فوتبال (FIFA) با Mythical Games همکاری کرده تا یک بازی…

۵ آذر ۱۴۰۳

نگاه خوش‌بینانه VanEck: بیت‌کوین در مسیر ۱۸۰ هزار دلار؟

بیت‌کوین با قیمت ۹۷,۹۸۷ دلار معامله می‌شود و به گفته شرکت مدیریت…

۵ آذر ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید