پاول دوروف، بنیانگذار تلگرام، در کنفرانس Token2049 از برنامههای این پیامرسان غیرمتمرکز برای توکنیزهکردن استیکرها و تقویت قابلیتهای بلاکچینی در شبکهی باز (TON) رونمایی کرد.
پاول دوروف، بنیانگذار تلگرام، با هدف توسعهی آیندهی پیامرسان تلگرام، به استفاده از فناوری بلاکچین متعهد است. در کنفرانس Token 2049، دوروف برنامههای قابل توجهی را برای توکنیزهکردن قابلیتها، به اشتراک گذاشتن درآمد تبلیغاتی با کاربران و پذیرش استیبلکوین تتر بر روی شبکهی TON اعلام کرد.
دوروف در سخنرانی خود در دبی، با اشاره به توانایی بلاکچین در ارتقای آزادی و حریم خصوصی، از این فناوری تمجید کرد. او پیش از تشریح برنامههای بلندپروازانهی خود برای بهبود و ارتقای عملکرد شبکهی باز (TON)، به اهمیت این فناوری اشاره کرد.
دوروف گفت: «دلیل علاقهی ما به بلاکچین، ماهیت آزادیبخش آن است. ما به آزادی اهمیت میدهیم. حتی لوگوی ما، یعنی هواپیمای کاغذی، نماد آزادی حرکت در سه بعد است.»
بنیانگذار این اپلیکیشن که تقریباً ۹۰۰ میلیون کاربر ماهانه دارد، گفت که تلگرام تلاش میکند به کاربران خود توانایی ساخت ابزار، برنامه و کسبوکار بر بستر تلگرام را بدهد.
تلگرام با رویکردی متفاوت به درآمدزایی، قدرت را به کاربران میدهد
دوروف تأیید کرد که تلگرام برخلاف دیگر پلتفرمهای بزرگ پیامرسان و شبکههای اجتماعی که دادههای کاربران را به تبلیغدهندگان میفروشند، رویکرد متفاوتی برای کسب درآمد از پایگاههای کاربری متعدد، اتخاذ کرده است.
بهتازگی، تلگرام از برنامهی خود برای به اشتراک گذاشتن درآمد با تولیدکنندگان محتوا در این پلتفرم از طریق شبکهی تبلیغاتی خود خبر داد. دوروف این اقدام را یکی از مطلوبترین و قدردانیشدهترین مدلهای اشتراک درآمد در تاریخ شبکههای اجتماعی توصیف کرد. او همچنین گفت که نیمی از درآمد تلگرام از نمایش تبلیغات و کانالهای پخش به دست میآید. این درآمد با استفاده از شبکهی TON بین صاحبان کانالها و تولیدکنندگان محتوایی که از آن برای کانالهای پخش خود استفاده میکنند، تقسیم خواهد شد.
دوروف گفت: «تمام این تراکنشها، پرداختها برای تبلیغات و برداشتهای تبلیغاتی، با فناوری بلاکچین انجام میشود. ما بهطور انحصاری از بلاکچین TON برای این کار استفاده خواهیم کرد.»
بنیانگذار تلگرام تخمین زد که بازار تبلیغات بر روی کانالهای بلاکچین میتواند ارزشی معادل دهها میلیارد دلار آمریکا داشته باشد و کاربران، از صاحبان گروههای بزرگ تا تولیدکنندگان محتوا، میتوانند سهم مناسبی از درآمد را کسب کنند.
با وجود محدودیتهای اعمالشده توسط اپل و گوگل در مورد پردازش پرداختها از طریق روشهای خرید درونبرنامهای، پروتکلهای بلاکچین تلگرام را قادر میسازند تا این محدودیتها را دور بزند. تلگرام همچنان با ادغام ۴۰ درگاه پرداخت از جمله Stripe، به توسعهدهندگان برنامهها و فروشندگان اجازه داده است تا کالاها و خدمات فیزیکی را به فروش برسانند.
علاوه بر این، دوروف اعلام کرد که تلگرام پیش از این با توکنیزهکردن، آزمایشهایی انجام داده است و اولین پلتفرم شبکهی اجتماعیای بود که فضای نام کاربری خود را توکنیزه کرد. بنیانگذار تلگرام گفت که این بازار درون-پلتفرمی، ۳۵۰ میلیون دلار فروش داشته است و شرکت قصد دارد عناصر دیگری از پلتفرم خود را نیز توکنیزه کند.
بنیانگذار تلگرام گفت: «گام بعدی که قصد انجام آن را داریم، توکنیزهکردن استیکرهای تلگرام است.»
دوروف گفت که برای رسیدن به قابلیت ارتقای مقیاس دلخواه که شبکهی TON ارائه میدهد، تلگرام به این کار نیاز دارد. پردازش دهها تا صدها میلیون تراکنش در آینده ضروری است.
به دنبال سخنرانی دوروف در کنفرانس، گردانندهی استیبلکوین تتر، راهاندازی توکنی با پشتوانه دلار آمریکا بر روی شبکهی TON را اعلام کرد. شبکهی تتر همچنین از راهاندازی استیبلکوین تتر طلا (XAUT) با پشتوانه طلا بر روی TON خبر داد.
در ابتدا، تلگرام TON را توسعه داد. با این حال، در پی یک دعوای حقوقی در ماه مه ۲۰۲۰ با کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده، این پیامرسان تلاشهای توسعهی خود را کنار گذاشت.
در ماه مه ۲۰۲۱، گروه کوچکی از توسعهدهندگان متنباز، پروژهی TON را برعهده گرفتند که منجر به تأسیس بنیاد TON شد.