تحلیلگران معتقدند که بانکهای مرکزی در آینده نزدیک نقدینگی را افزایش خواهند داد، که میتواند زمینه را برای بیتکوین جهت ثبت رکوردهای جدید هموار کند.
افت ۷ درصدی بیتکوین (BTC) باعث شد قیمت آن از ۸۸,۰۶۰ دلار در ۲۶ مارس به ۸۲,۰۳۶ دلار در ۲۹ مارس کاهش یابد و منجر به نقد شدن ۱۵۸ میلیون دلار از موقعیتهای لانگ شود. این کاهش برای گاوهای بازار نگرانکننده بود، زیرا همزمان طلا به بالاترین قیمت تاریخی خود رسید و این موضوع روایت «طلای دیجیتال» بیتکوین را زیر سؤال برد. با این حال، بسیاری از کارشناسان بر این باورند که یک جهش صعودی برای بیتکوین در راه است، چرا که دولتهای مختلف در حال اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از بحران اقتصادی هستند.
جنگ تجاری جهانی و کاهش هزینههای دولت آمریکا به عنوان موانع موقتی تلقی میشوند. با این حال، انتظار میرود که نقدینگی بیشتری به بازارها وارد شود، که میتواند داراییهای پرریسک را تقویت کند. تحلیلگران معتقدند بیتکوین در موقعیت مناسبی برای بهرهبرداری از این تغییرات کلان اقتصادی قرار دارد.
تأثیر سیاستهای اقتصادی بر بازار بیتکوین
برای مثال، یکی از کاربران شبکه اجتماعی ایکس به نام Mihaimihale استدلال کرده است که کاهش مالیات و نرخ بهره پایینتر برای احیای اقتصاد ضروری است، زیرا رشد سال گذشته عمدتاً به دلیل هزینههای دولتی بوده که پایدار نبوده است.
محیط اقتصاد کلان نامطلوب، باعث شد که قیمت طلا در ۲۸ مارس به رکورد ۳,۰۸۷ دلار برسد، در حالی که دلار آمریکا در برابر سبدی از ارزهای خارجی تضعیف شد و شاخص DXY از ۱۰۷.۴۰ در ماه گذشته به ۱۰۴ کاهش یافت. علاوه بر این، خروج ۹۳ میلیون دلار سرمایه خالص از صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله بیتکوین (ETF) در ۲۸ مارس، بر احساسات بازار تأثیر منفی گذاشت، زیرا حتی سرمایهگذاران نهادی نیز در شرایط افزایش ریسک رکود اقتصادی به فروش داراییهای خود روی آوردهاند.
بر اساس ابزار CME FedWatch، بازار در حال حاضر ۵۰ درصد احتمال میدهد که فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره را تا ۳۰ ژوئیه به ۴ درصد یا کمتر کاهش دهد، که این احتمال نسبت به ۴۶ درصد در ماه گذشته افزایش یافته است.
وضعیت فعلی بازار و پیشبینی آینده
الکساندر واسارلی، شریک مؤسس B2V Crypto، میگوید که بازار کریپتو در حال حاضر در «فاز عقبنشینی» قرار دارد. او همچنین اشاره کرد که اقدامات اخیر دولت آمریکا، مانند دستور اجرایی مربوط به ذخایر استراتژیک بیتکوین، نشاندهنده پیشرفت در مهمترین معیار یعنی پذیرش گسترده است.
واسارلی معتقد است که توکنیزه کردن داراییهای واقعی (RWA) یک روند امیدوارکننده است، اما تأثیر آن همچنان محدود است. او در این خصوص گفت:
«صندوق میلیارد دلاری BUIDL بلکراک یک گام رو به جلو است، اما در مقایسه با بازار ۱۰۰ تریلیون دلاری اوراق قرضه ناچیز به نظر میرسد.»
«معاملهگران حرفهای، اصلاح ۱۰ درصدی در بازار سهام را یک رویداد معمولی میدانند. با این حال، برخی انتظار دارند که تا اوایل آوریل، عدم قطعیت سیاستهای اقتصادی کاهش یابد، که این موضوع میتواند احتمال وقوع رکود یا بازار نزولی را کمتر کند.»
چشمانداز سیاستهای اقتصادی و تأثیر آن بر بیتکوین
وارن پایس، بنیانگذار 3F Research، انتظار دارد که دولت آمریکا سیاستهای تعرفهای خود را تعدیل کند، که این اقدام میتواند موجب بهبود احساسات سرمایهگذاران شود. این تغییر ممکن است به شاخص S&P 500 کمک کند تا بالاتر از کف قیمتی ۵,۵۰۵ واحدی ۱۳ مارس باقی بماند. با این حال، نوسانات بازار همچنان یک عامل مهم خواهد بود.
برخی معتقدند که عملکرد ضعیف بیتکوین و جدایی آن از بازار سهام در حالی که طلا به اوج خود رسیده است، نشاندهنده نقص در نظریه «طلای دیجیتال» است. با این حال، سرمایهگذاران با تجربهتر، از جمله واسارلی، استدلال میکنند که عملکرد ضعیف بیتکوین به دلیل مراحل اولیه پذیرش آن است، نه نقص در ویژگیهای بنیادی آن.
تحلیلگران اصلاح اخیر بیتکوین را واکنشی به نگرانیهای مربوط به رکود و جنگ تجاری موقت میدانند. با این حال، آنها انتظار دارند که این عوامل منجر به اتخاذ سیاستهای انبساطی توسط بانکهای مرکزی شود، که در نهایت شرایط مساعدی برای داراییهای پرریسک، از جمله بیتکوین، ایجاد خواهد کرد.
منبع: cointelegraph
⚠️ هشدار: تحلیلهای ارائه شده توسط دیفایر پیشنهاد سرمایهگذاری نیست؛ لذا برای انجام خرید و فروش، حتما شخصا بازار را مورد تحلیل قرار دهید چرا که مسئولیت سود یا ضرر خرید و فروش رمزارزها با خود شماست.