دادستانهای استرالیا طبق گزارشها، شکایت اندرو فارست، میلیاردر استرالیایی، علیه غول فناوری متا را رد کردهاند. این شکایت در رابطه با انتشار تبلیغات کلاهبرداری ارزهای دیجیتال با تصویر چهره فارست در فیسبوک مطرح شده بود. این اتفاق ضربه سختی برای این میلیاردر استرالیایی به شمار میرود که مصمم بود متا را در قبال اجازه دادن به بازیگران مخرب برای تبلیغ کلاهبرداریهای ارز دیجیتال با استفاده از تصویر او، مسئول بداند.
در فوریه ۲۰۲۲، اندرو فارست، ثروتمندترین فرد استرالیا پس از گینار راینهاارت، اولین دادخواست خود را علیه شرکت متا مطرح کرد. او ادعا کرد که این کمپانی مستقر در سیلیکون ولی، نتوانسته است جلوی تبلیغات کلاهبرداری در فیسبوک را که از تصویر و نام او سوء استفاده میکردند، بگیرد.
فارست با کسب مجوز از دادستان کل مشترک المنافع، مایکل کَش، توانست به عنوان یک فرد خصوصی، اتهامات کیفری علیه این شرکت فناوری مطرح کند. او که مالک ۳۷ درصد از سهام شرکت معدنکاری Fortescue Metals Group است، ادعا کرد که متا با عدم اجرای اقدامات لازم برای جلوگیری از استفاده مجرمان از چهره او برای تبلیغ کلاهبرداریهای ارز دیجیتال به منظور فریب کاربران بیخبر استرالیایی، مرتکب سه جرم علیه قوانین ضد پولشویی استرالیا شده است.
با این حال، طبق گزارش اخیر رویترز، دادستانهای استرالیا اکنون با استناد به فقدان شواهد معتبر برای ادامه پیگیری اتهامات کیفری مذکور، از شکایت فارست علیه این غول شبکههای اجتماعی صرف نظر کردهاند. این تصمیم روز جمعه توسط سخنگوی مدیر کل دادستانی کل مشترک المنافع اعلام شد.
اندرو فارست در اظهار نظری درباره این تحول، ابراز ناراحتی عمیق خود را نشان داده و رد این پرونده را برای قربانیان بیگناهی که با این برنامههای کلاهبرداری ارز دیجیتال، از پولهای به سختی به دست آمده خود فریب خوردهاند، یک “فاجعه” توصیف کرد. از طرف دیگر، متا ضمن اعلام اینکه مبارزه با کلاهبرداریهای آنلاین “پیچیده” است، بر تعهد خود برای مقابله با این تهدید به منظور محافظت مداوم از کاربرانش تأکید کرد.
با وجود اینکه مقامات استرالیا این پرونده را مختومه اعلام کردهاند، اندرو فارست همچنان بر پیگیری حقوقی خود علیه متا در دادگاههای کالیفرنیا پافشاری میکند. او دادخواست جداگانهای علیه این غول فناوری در ایالت کالیفرنیا تنظیم کرده که به همان مسائل میپردازد.
هرچند متا از آن زمان علیه این پرونده دادخواست داده و ادعا کرده است که قوانین ایالات متحده نمیتواند پلتفرمهای آنلاین را برای استفاده کاربران یا اشخاص ثالث از آنها مسئول بداند، اما فارست ادعا میکند چنین قوانینی تنها در داخل مرزهای ایالات متحده کارآمد است. میلیاردر استرالیایی همچنان بر پیگیری این پرونده جایگزین در ایالات متحده مصمم است و اعلام کرده است که از آوریل ۲۰۲۳ تا نوامبر ۲۰۲۳ بیش از ۱۰۰۰ تبلیغ کلاهبرداری ارز دیجیتال در فیسبوک پیدا شده است.
به طور کلی، کلاهبرداریهای ارز دیجیتال همچنان مشکلی بدنام در صنعت داراییهای دیجیتال به شمار میروند. طبق دادههای شرکت امنیتی Immunefi، در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴، ۱۴.۶۷ میلیون دلار به دلیل تقلب و کلاهبرداری از دست رفته است. چنین ارقامی، نیاز به توسعه مداوم و ضروری اقدامات امنیتی نوآورانه و مؤثرتر برای بلاکچین را برجسته میکند.