صنعت استخراج ارزهای دیجیتال در ایران با مشکلات زیادی روبهرو است که عبارتند از: عدم اجرای مصوبات دولت، تعرفهگذاریهای غیرمنطقی، و تناقضهای قانونی که در حال حاضر اجرا میشوند، در نتیجه همه این مشکلات ما شاهد نابودی سرمایهگذاریهای انجام شده در این صنعت و افزایش استخراج غیرقانونی هستیم. در ادامه این مقاله از دیفایر ، قرار است خلاصهای از نشست خبری اخیر فعالان این حوزه را مطالعه نمایید.
در ابتدای نشست خبری فعالان ماینینگ نگرانیهای خود را اینطور عنوان کردند که به دلیل اجرایی نشدن مصوبات دولت مربوط به استخراج قانونی ارزهای دیجیتال، سرمایهگذاریهای در این صنعت به مبلغ ۶٬۵۰۰ میلیارد تومان در خطر نابودی قرار دارد، سپس از چالشها و تناقضهای قانونی در عرصه استخراج توسط دولت و مجلس در حال اجرا است شکایت کردند و اعلام کردند که این تعرفهگذاریها غیرمنطقی است.
آنها معتقدند که این شرایط در نهایت منجر به خروج سرمایه از کشور و انتقال ماینرهای قانونی به استخراج غیرقانونی خواهد شد.
علی بابکنیا رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین ایران، در ابتدا بیانیهای را مطرح کرد. در این بیانیه آمده است که طی چهار سال گذشته، تعداد ۶۶۵ واحد استخراجی در کشور احداث شده است، اما تنها ۲۰۰ واحد از آنها به بهرهبرداری رسیده است. همچنین، بر اساس این بیانیه، ۵ مصوبه توسط دولتهای دوازدهم و سیزدهم در مجموع برای استخراج ارزهای دیجیتال تصویب شده است، اما هیچ کدام از این مصوبات باعث رشد این صنعت نشده است.
فعالان این صنعت خواستار اجرای سریعتر وظایف مشخص شده برای دستگاهها و وزارت خانهها در مصوبات گذشته هستند. آنها بر ضرورت ایجاد زیرساخت عرضه ارزهای دیجیتال استخراج شده و تدوین دستورالعملهای مربوط به رفع تعهد ارزی تأکید کردهاند. این مسئله مربوط به عدم وجود یک سازوکار مشخص برای استفاده از ارزهای استخراجشده است و باعث میشود فعالان این صنعت با ریسک پرداخت مالیاتهای سنگین مواجه شوند.
چالشهای موجود در حوزه استخراج ارزهای دیجیتال در ایران باعث شده است که ماینینگ غیرقانونی در کشور افزایش یابد. فعالان این حوزه اعلام کردند، استخراج قانونی در حال حاضر قوانینی دارد که جاذبهای برای سرمایهگذاران ایجاد نمیکند.
بیانیه نهایی همچنین به مصوبههایی اشاره کرد که هدفشان کاهش استخراج غیرقانونی در کشور است، اما تاکنون اجرایی نشدهاند. فعالان در این بیانیه هشدار دادهاند که تداوم این شرایط منجر به توقف استخراج قانونی نخواهد شد، بلکه به رونق استخراج غیرقانونی و نهایتاً به فشار بر شبکه برق کشور خواهد انجامید.