با در نظر گرفتن میانگین زمان تولید هر بلاک بیتکوین که ۱۰ دقیقه است، تاریخ احتمالی رخداد هاوینگ بعدی ۲۰ آوریل، حدود ساعت ۹ صبح به وقت هماهنگ جهانی (۵ صبح به وقت شرقی آمریکا) و در ارتفاع بلاک ۸۴۰,۰۰۰ تخمین زده میشود (البته این تاریخ ممکن است کمی تغییر کند). در رویداد بعدی هاوینگ بیتکوین، پاداش استخراج برای ماینرها در شبکه از ۶.۲۵ بیتکوین به ۳.۱۲۵ بیتکوین برای هر بلاک کاهش خواهد یافت.
رویدادهای هاوینگ بیتکوین به صورت خودکار و هر ۲۱۰,۰۰۰ بلاک، تقریباً هر چهار سال یک بار، برنامهریزی شدهاند. با وقوع هر هاوینگ، ماینرها به ازای هر بلاک تراکنش که استخراج و به بلاکچین اضافه میکنند، ۵۰ درصد بیتکوین کمتری به عنوان پاداش دریافت میکنند. با این حال، آنها همچنان به روال عادی، کارمزد تراکنشهای هر بلاک استخراجشده را دریافت میکنند.
در تاریخچه بیتکوین، سه هاوینگ رخ داده است که نرخ تورم ناشی از پاداش استخراج هر بلاک را از ۵۰ بیتکوین در سال ۲۰۱۲ به ۱۲.۵ بیتکوین در سال ۲۰۱۶ و در نهایت به ۶.۲۵ بیتکوین در آخرین هاوینگ که در ۱۱ می ۲۰۲۰ اتفاق افتاد، کاهش داده است. در نهایت، تنها ۲۱ میلیون بیتکوین در کل دنیا وجود خواهد داشت.
رویدادهای هاوینگ تا زمانی که آخرین بیتکوین اسختراج نشده ادامه خواهد داشت و پیشبینی میشود که آخرین بیتکوین در سال ۲۱۴۰ استخراج شود و عرضه این ارز به پایان برسد. پس از آن، ماینرها تنها از کارمزد تراکنشها کسب درآمد خواهند کرد.
سختی استخراج بیتکوین در آخرین تعدیل پیش از هاوینگ به بالاترین حد خود رسید
سختی استخراج بیتکوین در این هفته با افزایش ۳.۹ درصدی، به بالاترین میزان خود در تاریخ رسید. این افزایش در آخرین تعدیل پیش از هاوینگ رخ داده است، چرا که به نظر میرسد استخراجکنندگان در حال افزایش قدرت هش خود برای آماده شدن برای کاهش پاداش استخراج هر بلاک هستند.
سختی استخراج بیتکوین نشاندهندهی میزان سختی استخراج یک بلاک جدید است. این میزان تقریباً هر دو هفته (معادل ۲۰۱۶ بلاک) تعدیل میشود تا اطمینان حاصل شود که به طور متوسط، هر ۱۰ دقیقه یک بلاک جدید یافت شود، فارغ از اینکه چه تعداد استخراجکننده به طور فعال در حال استخراج باشند. هرچه دشواری بالاتر باشد، توان محاسباتی بیشتری برای یافتن بلاک بعدی مورد نیاز است.
طبق داشبورد اطلاعات وبسایت The Block، نرخ هش بیتکوین که کل قدرت محاسباتی اختصاص داده شده به شبکه توسط استخراجکنندگان را اندازهگیری میکند، پیش از تعدیل دشواری در روز چهارشنبه، به بالاترین میانگین متحرک هفتگی خود در تاریخ یعنی ۶۲۹.۷۵ EH/s رسید.
اگرچه درآمد ماینرها هم امسال به موازات افزایش قیمت بیتکوین بالا رفته است، اما هنوز مشخص نیست که هاوینگ چه تأثیری بر عملیات استخراج کمبازده خواهد گذاشت و در نتیجه، معیارهای کلی شبکه پس از کاهش یارانه چگونه تحتالشعاع قرار خواهند گرفت.
به لحاظ تاریخی، هاوینگهای بیتکوین با نوسانات قابل توجهی در قیمت ارز دیجیتال همراه بودهاند. با اینکه نمیتوان ارتباط مستقیم علت و معلولی بین این دو برقرار کرد، اما این رویدادها اغلب پیش درآمدی بر روندهای صعودی قابل توجه در بازار بیتکوین بودهاند.
همانطور که تحلیلگران Kaiko در اوایل این هفته اشاره کردند، “در دو مورد از سه هاوینگ قبلی، قیمتها یک و سه ماه بعد جهش پیدا کردند. در هر سه هاوینگ، قیمتها نه و دوازده ماه بعد افزایش یافتند.”
تحلیلگران در ادامه اضافه کردند که نمونهی سه هاوینگ برای نتیجهگیری قطعی کافی نیست و عوامل دیگری نیز در افزایش قیمت پس از هاوینگهای گذشتهی بیتکوین دخیل بودهاند. با اینحال، نوسان ضمنی بیتکوین برای سررسیدهای اختیار معاملهی مختلف، حاکی از آشفتگی بازار در کوتاهمدت است. آنها گفتند: «نوسان ضمنی برای سررسیدهای دو هفتهی آینده، در بازهی زمانیِ تنها دو روز، بیشترین افزایش را تجربه کرده و از ۵۹% به ۷۱% رسیده است.»
اگرچه صندوقهای تازهتأسیس معاملهپذیر بورسیِ پشتوانهی بیتکوین در آمریکا، با ورود قابل توجه سرمایه به میزان ۱۲.۶ میلیارد دلار مواجه شدهاند، که میتواند با کاهش عرضه پس از هاوینگ، تاثیر مثبتی بر قیمت داشته باشد، تحلیلگران Kaiko هشدار دادند که “در صورت یک افت شدید، بیتکوین میتواند بازار را تحت تأثیر قرار دهد و بنابراین، ابهاماتی را به وجود آورد.”