در پیِ چرخشی پرآشوب در رویدادها، ریزش اخیر بازار رمزارزها جرقهی بحث و گفتگو در بازار داراییهای دیجیتال را زده است، درحالیکه منجر به نقد شدن خیرهکنندهای معادل ۷۰ میلیارد دلار طی ۲۴ ساعت گذشته شده است. گفتنیست این افتِ اخیر پس از دورهای از نوسانات شدید در روزهای گذشته رخ داده است، که نگرانیهایی را در میان سرمایهگذاران و تحلیلگران به طور یکسان برانگیخته است.
ریزش اخیر بازار ارزهای دیجیتال را میتوان به مجموعهای از عوامل نسبت داد، که در آن دادههای اقتصادی ایالات متحده به عنوان یک محرک اصلی برای این رکود عمل کردهاند. اداره تجزیه و تحلیل اقتصادی (BEA) در روز پنجشنبه، ۲۵ آوریل، ارقام تولید ناخالص داخلی (GDP) را منتشر کرد که پایینتر از انتظارات بازار بود و نشاندهندهی نرخ رشد ضعیف ۱.۶ درصدی در مقایسه با ۲.۵ درصد پیشبینی شده، میباشد.
علاوه بر این، شاخص قیمت هزینههای مصرف شخصی (PCE) در سه ماهه اول به ۳.۷ درصد افزایش یافت، در حالی که تورم PCE به ۳.۴ درصد رسید و از پیشبینیها فراتر رفت. قابل توجه است که دادههای تولید ناخالص داخلی تصویری تاریک را هم در بازار ارزهای دیجیتال و هم در بخش مالی وسیعتر ترسیم کرده و همزمان نگرانیها را در مورد اتخاذ رویکرد سختگیرانهتر از سوی فدرال رزرو تشدید کرده است.
در همین حال، در میان این تحولات، دادههای تورم PCE ایالات متحده در روز جمعه، ۲۶ آوریل، نگرانیهای سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال را بیشتر دامن زده است. در حالی که ماه مارس شاهد افزایش متوسط ۰.۳ درصدی تورم PCE مطابق با برآوردها بود، جهش سالانه به ۲.۷ درصد از پیشبینیهای بازار فراتر رفت. همزمان، تورم هسته PCE، به استثنای قیمت مواد غذایی و انرژی، در ماه مارس به ۲.۸ درصد افزایش یافت که نگرانیها در مورد افزایش فشارهای تورمی را تشدید کرد.
این دادههای ناامیدکننده، روحیهی سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال را تضعیف کرده و نگرانیها را در مورد تاخیر بیشتر در برنامههای کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو ایالات متحده افزایش داده است. برای درک بهتر وضعیت، بازار انتظار دارد که فدرال رزرو با توجه به اینکه تورم همچنان بالاتر از هدف ۲ درصدی آنها باقی مانده است، رویکردی تندرو (Hawkish) را در پیش بگیرد.
علاوه بر رکود بازار، خروج سرمایه از صندوقهای «ETF» مبتنی بر بیتکوین آمریکا به مدت سه روز متوالی، نشاندهندهی سرد شدنِ احساسات در میان سرمایهگذاران نهادی است. قابل توجه است که برداشتهای قابل توجه از بازیگران اصلی عرصه ارزهای دیجیتال، از جمله GBTC متعلق به گریاسکیل، FBTC متعلق به فیدلیتی و BITB متعلق به بیتوایز، به فشار نزولی بر قیمتها دامن زده است.
در همین حال، شرکت «فاراساید انگلستان» نشان داد که تنها در روز ۲۶ آوریل، خروج سرمایه از صندوقهای «ETF» مبتنی بر بیتکوین آمریکا به مبلغ ۸۳.۶ میلیون دلار رسیده است که بر ریزش بازار ارز دیجیتال میافزاید.
⚠️هشدار: تحلیلهای ارائه شده توسط دیفایر پیشنهاد سرمایهگذاری نیست؛ لذا برای انجام خرید و فروش، حتما شخصا بازار را مورد تحلیل قرار دهید چرا که مسئولیت سود یا ضرر خرید و فروش رمزارزها با خود شماست.