صفحه اصلی > اخبار داخلی و اخبار : مهلت ۱۱ روزه بانک مرکزی برای ثبت اطلاعات فعالان رمزارز و اخذ موافقت اصولی

مهلت ۱۱ روزه بانک مرکزی برای ثبت اطلاعات فعالان رمزارز و اخذ موافقت اصولی

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که تمام صاحبان کسب‌وکار و فعالان حوزه رمزارز که تاکنون به ایفای تعهدات لازم و ارسال مستندات جهت اخذ مجوز رسمی اقدام نکرده‌اند، باید حداکثر تا تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴، مدارک خود را به بانک مرکزی ارسال کرده و موافقت اصولی اولیه را دریافت کنند.

به گزارش ایسنا، رئیس‌جمهور در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ در نامه‌ای به رئیس‌کل بانک مرکزی، این نهاد را مسئول اصلی ساماندهی بازار رمزارز و تنها مرجع مجوزدهی، تنظیم‌گری، نظارت و ابلاغ دستورالعمل‌های مربوط به این حوزه معرفی کرد. بر اساس این نامه، تمامی کسب‌وکارهای فعال در این زمینه باید مراحل قانونی خود را تکمیل کنند.

در این راستا و به منظور تسریع در روند ساماندهی، بانک مرکزی از فعالان این حوزه خواسته است که تا تاریخ مذکور نسبت به ثبت اطلاعات خود اقدام کنند. این تصمیم به منظور شفاف‌سازی و نظارت بیشتر بر فعالیت‌های تجاری در حوزه رمزارز اتخاذ شده است.

اطلاعیه بانک مرکزی به شرح زیر است:

“به استناد مواد ۱۳ و ۱۴ بند (الف) و تبصره ۱ ماده ۴ و ماده ۵۹ قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۳۰ خرداد ۱۴۰۲، تنظیم‌گری و ابلاغ مقررات مرتبط با فعالیت‌های حوزه رمزارزها بر عهده بانک مرکزی است. از آنجا که تاکنون کسب‌وکارهای فعال در این حوزه هیچ مجوزی از این بانک دریافت نکرده‌اند، با اطلاع‌رسانی‌های عمومی به کسب‌وکارها، الزامات حداقلی برای ادامه فعالیت‌های مشروط ایشان تا زمان اخذ مجوزهای قانونی مشخص شده است.”

طبق این اطلاعیه، تا تاریخ صادر شدن این گزارش، ۶۱ کسب‌وکار موفق به دریافت موافقت اولیه مشروط سه‌ماهه شده‌اند و درگاه‌های پرداخت آن‌ها از حالت تعلیق خارج شده است. اما تمامی کسب‌وکارهایی که تا تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ نسبت به ارائه اطلاعات و مدارک لازم اقدام نکنند، مطابق با مواد ۳۷ و ۳۸ قانون بانک مرکزی برخورد خواهند شد.

همچنین در نامه رئیس‌جمهور به رئیس‌کل بانک مرکزی تاکید شده که این بانک مسئول ساماندهی تمامی فعالان حوزه رمزارز بوده و تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در این عرصه باید تحت نظارت این بانک فعالیت کنند و تاسیس و ادامه فعالیت آنان منوط به اخذ مجوز از بانک مرکزی خواهد بود. بانک مرکزی همچنین به تمامی داده‌ها و اسناد نهادهای فعال در این حوزه دسترسی مستقیم خواهد داشت.

این اقدامات در راستای تسریع در فرآیند قانونی و نظارت بر سلامت بازار رمزارزها انجام می‌شود.

منبع: isna.ir

مینا ابراهیم‌زاده

پست های مرتبط

مالیات بر درآمد معاملات ارز دیجیتال؛ تمرکز سازمان‌های نظارتی بر این بخش

با گسترش روزافزون معاملات ارزهای دیجیتال در ایران، توجه سازمان‌های نظارتی و…

تورنادو کش از تحریم‌های آمریکا مصون است

طبق حکم دادگاه در تگزاس، تورنادو کش دیگر در فهرست تحریم‌های دفتر…

۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

100 روز اول ترامپ: تأثیر بر بازار ارزهای دیجیتال

بازار ارزهای دیجیتال در 100 روز ابتدایی حضور دوباره دونالد ترامپ در…

۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

دیدگاهتان را بنویسید