صفحه اصلی > اخبار و اخبار خارجی : آیا زمزمه‌های رفع ممنوعیت رمزارزها در چین به حقیقت می‌پیوندد؟

آیا زمزمه‌های رفع ممنوعیت رمزارزها در چین به حقیقت می‌پیوندد؟

تحولات اخیر گمانه زنی ها درباره‌ی آزاد شدن مجدد خرید و فروش رمزارزها در چین را تقویت کرده است. صرافی بزرگ Bybit علیرغم موضع رسمی دولت، به گفته منابع، ثبت نام و احراز هویت کاربران چینی را از سر گرفته است.

به گفته یکی از تحلیلگران سرشناس حوزه‌ی ارزهای دیجیتال با نام مستعار “سایکلوپ” در پلتفرم ایکس، این کشور اقتدارگرا در آستانه‌ی مجاز شمردن دوباره‌ی بیت‌کوین قرار دارد. او همچنین ادعاهای اغراق آمیزی در مورد تاثیر ناگهانی این رویداد بر بازار رمزارزها مطرح کرده است. به گفته‌ی این فرد تاثیرگذار، افزایش قابل توجهی در قیمت ارزها – نه لزوما ۱۰۰ برابری – قابل انتظار است.

چین از زمان ظهور رمزارزها در سال ۲۰۰۹، رابطه ای پر فراز و نشیب با این حوزه داشته است. این کشور به مدت یک دهه نسبت به توسعه‌ی این بخش، رویکردی محتاطانه در پیش گرفت، با وجود اینکه رمزارزها هرگز به طور رسمی در این کشور قانونی نشدند. جذابیت بیت‌کوین قابل توجه بوده و توانسته کاربران چینی را به خود جلب کند، به گونه ای که چینی‌ها به یکی از بزرگترین پذیرندگان انقلاب رمزارزها تبدیل شده اند.

با این حال، به دنبال رونق گسترده‌ی آلت‌کوین‌ها در سال ۲۰۱۷، چین شروع به اعمال محدودیت‌هایی علیه رمزارزها کرد. این محدودیت‌ها در ابتدا با ممنوعیت عرضه اولیه‌ی (ICO) و ممانعت از فعالیت صرافی‌های خاص در این کشور آغاز شد. پیش از این اقدام دولت، چین با داشتن سهم قابل توجهی از استخراج بیت‌کوین، بازیگری قدرتمند در بازار رمزارزها به شمار می‌رفت.

این سیاست خصمانه‌ی ناگهانی دولت نسبت به رمزارزها، از آن زمان تاکنون بر این حوزه تاثیر منفی گذاشته است. فعالیت‌های استخراج در ابتدا به طور قابل توجهی کاهش یافت و سرانجام دولت در سال ۲۰۲۱ به طور کامل آن را ممنوع کرد. این ممنوعیت منجر به خروج گسترده‌ی استخراج کنندگان بزرگ شد که در نهایت به ایالات متحده و برخی از کشورهای آسیای مرکزی با برق ارزان قیمت نقل مکان کردند.

چشم انداز آینده

چین همچنان دارای جامعه‌ی پرشور و علاقه‌مند به رمزارزها است، اما تقریبا همه‌ی فعالیت‌های مرتبط با این حوزه، از استفاده از بیت‌کوین و NFT‌ها گرفته تا بلاک‌چین‌های عمومی قابل برنامه ریزی، غیرقانونی و قابل مجازات با حبس است. دستگاه قضایی این کشور با تعدادی از کاربران چینی رمزارزها، چه سرشناس و چه گمنام، برخورد قاطعانه ای داشته است، اما حتی این برخوردها هم نتوانسته جلوی فعالیت آن‌ها را بگیرد.

بسیاری از طرفداران پنهانی رمزارزها در چین منتظر تغییر سیاست دولت هستند تا بتوانند به جای فعالیت سایه‌گونه، به طور علنی به فعالیت در این حوزه ادامه دهند. از سرگیری اخیر ثبت نام کاربران چینی در صرافی رمزارز Bybit می تواند به معنای تغییر جهت در این سیاست اقتدارگرایانه باشد.

یک ایده‌ی مطرح شده این است که به کاربران چین اجازه داده شود از طریق صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETF) و صرافی‌های رمزارز مستقر در هنگ‌کنگ، که بخشی از چین است اما به صورت جداگانه اداره می شود، در رمزارزها سرمایه گذاری کنند.

⚠️هشدار: تحلیل‌های ارائه شده توسط دیفایر پیشنهاد سرمایه‌گذاری نیست؛ لذا برای انجام خرید و فروش، حتما شخصا بازار را مورد تحلیل قرار دهید چرا که مسئولیت سود یا ضرر خرید و فروش رمزارزها با خود شماست.

محمدمهدی کشاورز

از اواخر سال ۲۰۱۹ با بازارهای مالی آشنا شدم و خیلی زود متوجه شدم که به دنیای بلاک‌چین علاقه‌مندم. پس‌زمینه تحصیلی و تجربیاتم در حوزه کامپیوتر باعث شد به سمت توسعه قراردادهای هوشمند کشیده شوم. اما در این مسیر، نوشتن درباره این حوزه نیز یکی از علاقه‌های بزرگم شد. حل مسئله، غیرمتمرکزسازی، خلق کردن، برنامه نویسی، نوشتن و قهوه، همه و همه جدانشدنی‌های زندگی‌ام هستند.
پست های مرتبط

مومنت اسپرت: انقلابی در هواداری دیجیتال با تکیه بر بلاکچین

با گسترش تکنولوژی بلاکچین در حوزه‌های مختلف، دنیای ورزش نیز از این…

افزایش کمک‌های رمزارزی به کمپین دونالد ترامپ به ۷.۵ میلیون دلار رسید

کمیته اقدام سیاسی که از نامزدی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴…

۲۵ مهر ۱۴۰۳

افزایش شانس پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ به دلیل حمایت از رمزارزها

شانس دونالد ترامپ برای پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا به دلیل…

۲۵ مهر ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید